avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea datei vizitarii copilului prevazuta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea datei vizitarii copilului prevazuta in hotararea judecatoreasca

am si eu o intrebare...conform hotararii judecatoresti trebuie sa iau fetita la inceputul lunii iulie pentru o luna.problema e ca eu nu sunt in tara si nu ajung pana la inceputul lunii...intrebarea mea este daca pot parintii mei sa o ia pe fetita pe 1 iulie in locul meu sau au nevoie de imputernicire de la notar?mentionez ca domiciliul meu este la parintii mei
va multumesc
Dezavantaje si avantaje se apreciaza de la situatie la situatie, vorbind cu toti trei, cu mama, cu dv., cu copilul mai ales. Ca principiu general, sunt mai multe avantaje decat dezavantaje pentru copil.
IN functie de clasa copilului, exista vacanta de primavara, de toamna, de iarna, zile libere de Paste... Ideea e ca ambii parinti sa aiba contact cat mai constant cu copiii lor, asa incat acestia sa simta prezenta ambilor in viata lor mai mult decat o vizita ocazionala.
Cred ca v-ar ajuta mult in mentinerea unei legaturi cu copilul dv.

Cat despre aducerea acolo, nu stiu unde e acolo, dar depinde de situatia dv. acolo, de stabilitate etc.
acolo inseamna in Suedia d-na avocat.iar daca e sa ne referim la situatie cred ca stau mult mai bine decat ea dat fiind ca am un serviciu stabil,un salar destul de bun (intre 1700 si 2100 daca are importanta)plus ca sunt recasatorit iar sotia e tot timpul acasa.mai mult,fetita se intelege foarte bine cu sotia.de cealalta parte fetita sta foarte mult timp singura in casa cat e mama ei la munca si de foarte multe ori mananca doar cartofi cu carne.cel putin asa spune ea.si tot ea spune ca isi doreste sa vina aici doar ca n-o lasa mami.iar mami vrea sa vina aici sa vada ce conditii am eu dar sa ii platesc eu tot.e o femeie absurda si foarte dificila.nu cred ca poate fi vorba de vreo intelegere amiabila intre noi doi.
eu consider ca a ne hrani si imbraca proprii copii e datoria noastra si nu neaparat o dovada de iubire fata de ei.a fi atenti la dorintele lor sufletesti numesc eu dovada de dragoste.iar cand pt cineva nu primeaza decat propriul orgoliu,ura si invidia nu este loc de intelegere
daca mama se sustragerii punerii in practica a hotararii,domnule moderator,sunt si alte modalitati de a o determina sa le respecte.una ar fi plangerea penala si credeti-ma ca dovezi am destule pentru doua condamnari.intrebarea e alta...daca justitia din romania chiar respecta ea insasi legea sau o face dupa ureche.eu daca nu ii trimit pensia primesc condamnare.ea daca nu respecta hotararea...vezi doamne e femeie si mama si tot asa.iar daca as obtine custodia comuna fiti sigur ca as avea grija sa o si respecte.traiesc intr-o tara in care inainte de lege parintii sunt parinti si chiar daca se despart chiar primeaza interesul copiilor.probabil nu vom ajunge niciodata la nivelul lor de mentalitate dar de undeva trebuie inceput nu?
important pentru mine e ceea ce pot obtine.restul voi vedea dupa
Din pacate, sanse reale sa va intelegeti nu exista atunci cand plecati cu ideea ca nu se poate discuta cu partea adversa. Intotdeauna exista speranta, e pacat sa plecati direct la razboi. Costa mult mai mult, bani, timp, nervi si copilul e la mijloc in toate astea.

Am inteles ca in Suedia vreti sa vina, dar eu nu stiam cum stati acolo, daca are unde sta copilul in vizita etc.
Relatia copilului dv. cu sotia dv. nu e relevanta legal atata timp cat nu e grav deficitara.
pai am tot evitat razboiul asta vreo doi ani dar se pare ca tendinta si intentia mea de a rezolva problemele amiabil sunt luate drept dovada de ''fraier''.daca exista si alta posibilitate sigur nu mai apelam la sfaturile d-voastra.v-as lasa e-mailul ei sa ii spune-ti acelasi lucru dar v-ati osteni inutil sa tastati.mai bine da-ti un sfat bun altcuiva care are nevoie.
cat despre cheltuieli...totul costa pe lumea asta,iar daca e musai sa fie asa atunci asa trebuie sa fie.si daca tot ati adus vorba de costuri cam cat ajunge un asemenea proces? dar unul pentru custodie comuna?
oricum va multumesc mult pt informatii.de aici incolo d-zeu cu mila nu? din pacate ceea ce multi nu inteleg e ca orgoliul asta nenorocit distruge vietii de copii inainte sa tina vii propriile interese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor MaryMiha MaryMiha Locuiesc in strainatate si nu pot sa o btin custodia fetitei sa o pot aduce aici cu mine. As avea sanse macar la un program de vizita a minorei prin care ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca cu stabilirea domiciliu minor in strainatate Bella2018 Bella2018 Buna seara. Mi s-a dat in prima faza hotarare judecatoreasca cu stabilire domiciliu minor in strainatate si dupa apel la fel mi s-a dat castig de cauza. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca - vacanta minorului la parintele nerezident matrix77 matrix77 buna am si eu o intrebare,poate este cineva care ma poate lamuri.de curand am avut un proces cu fosta sotie pentru schimbarea programului si locului de ... (vezi toată discuția)