avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru

Unde gasesc definitia punctului de lucru?
Daca inchiriez un spatiu frigorific (frigider), acesta este considerat punct de lucru?
Contractele mele nu se numesc "Contract de inchiriere" ci "Contract de depozit" si repsectiv "contract de prestari servicii"

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 12:06, 13 Decembrie 2006
practic ar trebui sa mergi la orc si sa faci radierea punctului de lucru si sa platesti bineinteles, o taxa. Daca nu, la o data ulterioara cand vei vrea sa il reactivezi ti se vor cere acte doveditoare ale continuitatii punctului de lucru. Poti sa nu il declari inchis si poate cand vei reincepe activitatea acolo vor pierde ei din vedere sa iti ceara actele de continuitate. Dar asta inseamna sa nu treci pe la orc nici acum si nici cand vei da drumul din nou, precum si sa iti asumi raspunderea in cazul unui control. Dar la cate firme in neregula sunt in Romania asta ...
Ai posibilitatea de a opera mentiuni la Reg. Com. prin care soliciti inregistrarea suspendarii activitatii la acel punct de lucru.
Dar nu vad care ar fi sanctiunile in situatia in care suspenzi in fapt activitatea fara a mai efectua vreo mentiune la Reg..Com. sau Adm. Fin.
tracinicolae@yahoo.com
am si eu o intrebare referitoare la punctul de lucru.
am o firma in alt judet decat ilfov. doresc sa-mi deschid un punct de lucru in bucuresti si sa am actvitate doar in bucuresti. am inteles cum e cu partea financiara, cu platile de impozit si alte dari ,adica le platesc cu dispozitie de plata, prin banca, catre administratia financiara unde am sediu. iar bilanturile si actele le trimit frumos prin posta, cu confirmare de primire care aceeasi administratie financiara. bun.
acum, daca la sediul firmei nu am activitate, dar continui sa trimit toate actele si darile in mod corect, daca vine garda si vrea sa verifice activitatea firmei ce se intampla? merg eu la sediu sau vin ei la bucuresti? dar cum se face controlul la punctul de lucru?
Va rog sa ma ajutati, am nevoie sa stiu unde este reglementat in legislatie punctul de lucru, unde exista o definitie. Ma intereseaza sa stiu mai in detaliu in ce cazuri trebuie infiintat (in afara de cand ai 5 angajati acolo).

Eu am gasit o definitie a punctului de lucru in normele met din 26 iulie 2002 pe legea 189/1998, dar acum nu mai sunt in vigoare. exista ceva echivalent care sa fie in vigoare, care sa cuprinda si definitia pct de lucru?

Va multumesc mult, imi trebuie urgent.

De fapt, intrebarea mai precisa este daca exista vreo obligatie de infiintare a unui punct de lucru prevazuta in lege, in afara de cazul cu mai mult de 5 angajati.

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru ella80 ella80 - Doresc sa declar punctul de lucru pentru restaurant. Este acelasi ca si sediul social. Care sunt demersurile necesare si ce alte avizari trebuiesc luate si ... (vezi toată discuția)
Unde se desfasoara activitatea economica la comertul online? IonelaBe IonelaBe Buna seara, Doresc sa infiintez o societate comerciala - comert online si nu am reusit sa aflu un raspuns cu privire la desfasurarea activitatii economice: ... (vezi toată discuția)
Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)