avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda cu buletinul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda cu buletinul

Buna ziua am si eu o problema , un prieten ma rugat sa scot niste bani trimisi prin WesternUnion care ar fi trebuit sa fie de la mama lui dar pe urma am aflat ca banii ar fi din alte surse .. cred ca ar fi inselaciuni ce pot pati in acest caz daca vine politia la mine la usa ? #-o eu nu am nici un amestec pur si simplu am fost prins in plasa
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
dragosrazvan, utilizator
@andronache112

citind cele discutate de dvs,am observat ca il acuzati pe user ca nu este credibil ! Mai usor cu acuzatiile !
In cea ce priveste,transferul prin WesternUnion,banii se pot depune si intr-o ora,nu neaparat cu 1-2 zile. E normal ca prietenul userului,neavand buletinul la el,a vorbit telefonic cu mama sau unchiul sau,sa trimita banii pe numele lui @dragosrazvan ,si intr-o ora se poate face trimiterea banilor.
Situatia este ca acest prieten i-a zis userului ca ii trimite mama,iar cand sa primeasca banii,a observat ca de fapt ii trimitea un barbat........si de aici a inceput @dragosrazvan sa aiba dubii......daca o fi ceva necurat la mijloc?!?!


@dragosrazvan

Inteleg ca ti-ai ajutat prietenul,si ca nu stii sigur daca e ceva necurat la mijloc....
Daca atunci cand l-ai ajutat sa scoata bani de la cecbank nu ti s-a intamplat nimic,nu a venit politia la tine,etc....,nu ai de ce sa te temi. Banii s-au facut in regula,dar daca ai dubii,data viitoare nu il mai ajuta.
Daca zice ca iar a uitat buletinul acasa,nu-i nici o problema,poate sa scoata banii cand va venii cu buletinul.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Tarzan2012, utilizator
pai asta am zis si eu sper sa nu cad in vreo cursa sa se fi folosit de mine , am inceput sa il evit pe acel prieten de vreo luna problema e ca , nu stiu ce sa fac in caz ca ar veni politia la mine daca ar conta ca am mai scos odata bani pentru mama lui si ca nu stiam nimic in caz ca ar fi ceva necurat .. @tarzan2012 de aceasta data a fost vorba de o suma mai mare si de asta am dubii el mi-a spus ca , are nevoie pentru asi renova casa de la tara

PS:Asi vrea sa stiu daca mai exista persoana care sau confruntat cu aceeasi problema sau daca exista si alte topicuri cu acest gen de care stiti :D
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
dragosrazvan, utilizator
Cand ati scos banii de pe WesternUnion?
Daca a trecut mult timp si nu vi s-a intamplat nimic,nu vad de ce va faceti atatea griji!
Cand veti avea probleme de acest gen,atunci puteti sa intrebati aici cum sa fiti ajutat,pana atunci poti dormi linistit.
Noapte buna.
Am scos acum vreo 2 luni si jumatate dar asi vrea sa stiu ce fel ma pot apara in caz de se intampla ceva :d multumesc mult pentru profesionalism tarzan2012
Problema poate fi destul de complicata si doar daca ar exista probe de vinovatie ati putea raspunde penal.
Daca va rezulta ca stiati ca banii provin din savarsirea de infractiuni veti avea probleme penale.

Este foarte greu de spus care ar fi variantele deoarece se pot scrie cel putin 50 de pagini de variante posibile care la randul lor sa creeze ramificatii si sa creeze alte 50 de pagini...

Daca aveti anumite dubii si aveti actele cel mai sigur ar fi sa incercati sa consultati un avocat din localitatea dvs.
Este bine sa ii spuneti adevarul pentru ca in caz contrar degeaba vorbiti cu el.
Avocatul va putea analiza si posibilitatea ca sa existe si alte posibilitati decat cele descrise de dvs. in raport de ceea ce veti discuta cu el.
Este bine sa stiti ca discutia dintre avocat si client este confidentiala si avocatul nu are dreptul sa va denunte.

Alte discuții în legătură

Inselaciune adinnaiasi adinnaiasi Am gasit un anunt pe internet in care o doamna pe nume Alison dona spre adoptie pui de maimuta Capucin! am contactat-o pe acea doamna si mi-a zis ca daca vreau ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu nume false dedicated dedicated Buna ziua.ce pedeapsa risc pentru urmatoarele fapte Am dat doua tepe pe net in urmatorul fel: Am vorbit cu persoanele pe net si la telefon,sa face ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - santaj cu o filmare Anon4 Anon4 Am un prieten care a recunosc pe o filmare ca pot sa fac rost de haș sau de marijuana, am fost \"amenințat\" ca dacă nu dau niște bani o sa meargă cu ea ... (vezi toată discuția)