avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incalcarea ordonantei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incalcarea ordonantei

A inceput urmarirea penala impotriva mea de 1 luni. Mi sa interzis sa parasesc localitatea, lucru pe care l-am respectat in mare parte (adica am plecat din sat doar pentru a sustine probele orale pentru bacalaoreat) toate bune si frumoase pana acum 2 zile cand mi-sa spus ca mai am inca un dosar care se deschide acum si ca nici luna asta (29.06.2013- 29.07.2013) sa nu parasesc localitatea... Lucru pe care il voi respecta dar eu vreau sa merg in Focsani sa sustin probele scrise de Bacalaoreat....dar acest lucru mi-a fost interzis de procuror.Ce ar trebui sa fac? Va rog sa m-a ajutati cu un sfat.Multumesc :sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2013
billa, utilizator
asta stiu si eu...Deci in concluzie ar trebui sa stau acasa si sa imi va de treaba mea nu?...
NU v-a zis/scris nimeni sa stati acasa ori sa va vedeti de ce alte treburi ati avea de facut afara de bacalaureat. V-am scris: "nu dati banii pe prostii" cu cele mai bune ganduri si la fel v-au sfatuit si colegii de forum si, pare-mi-se, pana si procurorul care va ancheteaza. ideea era simpla: daca esuati intr-o cheastiune simpla, care ar fi probabilitatea de a esua un curs
Domnule....Eu tot ce vreau sa stiu e daca este vreo posibilitate sa ma pot duce maine la liceu fara sa vina politia sa ma aresteze. sau daca ma poate afecta chestia asta la proces
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
billa, utilizator
Daca cunoasteti care sunt urmarile incalcarii acestei obligatii, nu inteleg de ce insistati cu aceasta intrebare, daca sunteti nemultumit de masura trebuia sa faceti plangere conf.art140^2 impotriva ordonantei procurorului privind masurile preventive.

ART. 140^2 c.p.p.
Plângerea împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive prevăzute în art. 136 lit. b) şi c)
Împotriva ordonanţei procurorului prin care se dispune luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea ori a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, învinuitul sau inculpatul poate face plângere în termen de 3 zile de la luarea măsurii, la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Plângerea se va soluţiona în camera de consiliu.
Citarea învinuitului sau inculpatului este obligatorie. Neprezentarea acestuia nu împiedică judecarea plângerii.
Participarea procurorului la judecarea plângerii este obligatorie.
Dosarul va fi înaintat instanţei în termen de 24 de ore, iar plângerea se soluţionează în termen de 3 zile.
Instanţa se pronunţă în aceeaşi zi, prin încheiere.
Când consideră că măsura preventivă este ilegală sau nu este justificată, instanţa dispune revocarea ei.
Plângerea învinuitului sau inculpatului împotriva ordonanţei procurorului, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive, nu este suspensivă de executare.
Dosarul se restituie procurorului în termen de 24 de ore de la soluţionarea plângerii.
#M50

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta -privind obligarea de a nu parasi localitatea. Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Cre este termenul de contestare inpotriva ordonantei procurorului prin care interzice, invinuitului ,parasirea localitatii,cui o adresez si daca la emiterea ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)