avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintelegere (restante) la plata intretinerii in urma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintelegere (restante) la plata intretinerii in urma vanzarii unui apartament

Buna ziua!As dori daca poate cineva sa -mi raspunda la urmatoare situatie.Am vandut un apartament in luna decembrie anul trecut.
La vanzarea apartamentului mia s-a cerut la notar o adeverinta de la asociatia de propietari precum ca sunt la zi cu plata la intretinere(este obligatorie).Am fost la adminstrator in luna decembrie mi-a eliberat-o, dar intretinerea nu se afisase inca pe aceasta luna pe decembrie ,nu se afisase nici pe noiembrie.Administratorul mia luat un avans pentru luna noiembrie si mi-a eliberat adeverinta precum ca sunt la zi.(fapt care era adevarat eram la zi la aceea data) avand in vedere ca nu se afisase intretinerea .Cand sa afisat intretierea pe luna decembrie( in ianuarie) respectiv ,noul propietar ma anuntat cu privire la acest fapt ca sa afisat intretinerea si avand in vedere ca am locuit acolo sa o platesc.am procedat la plata acesteia catre noul propietar i-am dat banii personal urmand ca acesta sa se duca sa plateasca.Noul propietar nu a fost sa plateasca. si mai mult nu recunoaste ca i-am dat acesti bani.Acum ascociatia de locatari respectiv administratorul care mi-a eliberat adeverinta ma suna sa platesc restanta ca eu am locuit acolo.i-am explicat ca i-am dat banii noului propietar sa achite si acesta mi-a spus la fel ca noul propietar refuza sa plateasca intrucat nu a locuit acolo si nu a primit de la mine niciu un ban.(nu recunoaste).Acum am primit o notificare ,un fel de somare de la asociatia de locatari prin posta precum ca in termen de 5 zile sa platesc restanta .altfel risc sa ma actioneze in judecata.
INTREBAREA mea este cui ii revine olbligatia acum sa plateasca .1 noul propietar( in contract este clauza precum ca noul propietar se obliga sa plateasca orice restante) 2.administratorul pentru ca mi-a eliberta adeverinta ca sunt la zi desi urma sa se afiseze si pe luna decembrie.(eu platesem si avans )
Are vreun temei legal asociatia de propietari sa ma actioneze in judecata pe mine pentru neplata sau noul propietar este obligat sa plateasca sau administratorul ca a eliberat adeverinta?
tot ceea ce vrea sa stiu este daca trebuia sa mai platesc inca odata suma care deja am achitat-o noului propietar..respectiv la asociatie inca odata ca sa nu fiu actionat in judecata.sau nu are nicio acoperire administratorul pentru a ma actiona in judecata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:59, 30 Iunie 2013
Nu inteleg ce nu ati inteles ,iam dat banii propietarului si ca so zic pe romaneste acesta face pe nesimititul si numai recunoaste..nu achita pentru ca nu vrea /a cheltuit banii si acum spera sa plateasca ori administratorul ori eu din nou
se pare ca sa interesat pe undeva si ar fi inteles ca el nu are de ce sa plateasca respectiv ca ar fi administratorul bun de plata.
.administratorul stie acest lucru(clauza in contract cu privire la obligatie platii eventualelor restante) iam aratat contractul si ce scrie in el respectiv scrie .eu noul propietar ma angajez sa platesc orice restanta .dar noul propietar acum sustine ca el nu a stiut ca sunt restante intrucat in adeverinta scria ca sunt la zi... mai mult la dat in judecata pe administrator pentru ca a venit intretinerea prea mult.
intrebarea mea este simpla este posibil ca administratorul sa emita pretentii de la mine ?sau de la noul propietar.sau el este obligat sa plateasca ..?
sa ma fac mai bine inteles.eu am dat banii pe decembrie propietarului.el este magar si acum nu sa dus sa plateasca la asociatie.acum asociatia trage de mine intrucat sustine ca eu am locuit acolo cu toate ca in contract scrie ca noul propietar sa plateasca restantele de orice natura.Ma gandesc ca nu cumva administratorul sa mearga la cacealma si sa incerce sa ma sperie sa platesc eu .acum el stie ca cu noul propietar nu se poate intelege intrucat noul propietar la actionat in judecata pe administrator pentru ca sustine ca nu sa calculat corect intretinerea.
alt detaliu ';un urma recalcularii suprafetei utile de incalzit sa descoperit ca eu am platit cat am locuit acolo vreo 2 tevi in plus in baie care nu au existat niciodata.pot eu acum sa mai recuperez suma platita pe acest 2 tevi de la asociatie am platit vreo 30 de ani acolo aceste 2 tevi care nu au existat niiciodata au fost bagate pe gat ca sa zic asa...desi nu asta ma intereseaza.ma intereseaza sa stiu daca pot sta linistit cu privire la cine e bun de plata acum restanta pe luna decembrie.
eu pentru ca am locuit,noul propietar intrucat a primit banii de la mine si sa obligat in contract ca plateste orice suma restanta.sau administratorul pentru ca a scrie in adeverinta ca sunt la zi .cu toate ca nu se calculase inca pe luna decembrie.?
Multumesc.
Dv, stati linistit. Nu o sa platiti nimic atata timp cat in contract noul proprietar si-a luat angajamentul in scris, semnat si parafat de notar, ca va plati orice restanta aparuta dupa incheierea contractului.

In privinta tevilor ma tem ca nu mai aveti ce face. Ati platit ceva cu care ati fost de acord atata timp cat nu ati contestat.
In lege scrie ca lista cu cotele de intretinere se contesta in primele 10 zile de la afisare. Daca dv. nu ati contestat niciodata, vreti acum, dupa ce v-ati mutat de-acolo si nu mai sunteti proprietar in acel bloc sa recuperati ceva despre care doar ati auzit?

Cand vindeti apartamentul, il vindeti cu bune si rele si treaba este incheiata.
appolodor a scris:
Nu inteleg ce nu ati inteles..

Sunt cateva lucruri mai greu de inteles.
Daca noul proprietar, prin contract, si-a luat obligatia sa platesca restantele, de ce i le-ati platit dumneavoastra?
Daca tot ati facut aceasta pomana (conform contractului noul proprietar trebuia sa plateasca) de ce nu ati platit direct la asociatie? Asa puteati sa-mi dati bani si mie ca tot nu ne cunoastem si nu ajungeam cu ei la asociatie!
Administratorul a eliberat adeverinta (probabil ca semnata si de presedinte asa cum spune legea), l-a cererea dumneavoastra pentru ca altfel nu puteati vinde apartamentul. De unde sa stie administratorul (presedintele) ca dumneavoastra o sa aveti o intelegere cu noul proprietar, ca o sa-i dati bani acestuia...? Acum este vinovat administratorul care a avut incredere in dumneavoastra si a eliberat acea adeverinta? Daca nu va elibera adeverinta dacat dupa ce va cerea sa depuneti o garantie de 1500 lei sa acopere doua luni, oare cum ati fi vorbit despre administrator?

Acum faptele sunt consumate. Cine va poate crede ca ati platit noului proprietar intretinerea? Nimeni.
Dar stati linistit si nu platiti nimic. Asociatia (presedintele si nu administratorul) poate sa va cheme in judecat atat pe dumneavoastra cat si pe noul proprietar, sa cheme in judecata pe cine vor, ca nu-i putem opri.
Va prezentati la termen pregatit cu actul de vanzare-cumparare si-l prezentati instantei, aratand ca in acesta este prevazut foarte clar ca noul proprietar s-a angajat sa plateasca debitele afisate dupa eliberarea adeverintei.
Instanta o sa-l oblige pe noul proprietar sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere ale fostului proprietar mireille_ngu mireille_ngu Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii ... (vezi toată discuția)