Buna ziua,
As dori sa stiu daca incetarea dintr-o functie in urma cererii de demisie intra in vigoare cu data cererii sau trebuie precizata o perioada de "preaviz". Am depus o cerere de demisie dintr-o functie si mi s-a spus de catre conducerea unitatii (de invatamant) ca trebuie aprobata in Consiliul de Administratie.
Va multumesc.
Este vorba despre ocuparea unei functii , nu este vorba despre renuntarea la locul de munca.
Dvs nu mai doriti sa ocupati o anumita functie, prin urmare, Consiiul de administratie va lua doar act de demisia dvs din acea functie
Este preavazut in Codul muncii ca trebuie acordul Consiliului de administratie? Am gasit doar ca trebuie preaviz de max. 45 zile. Cine stabileste cat este preavizul?
Multumesc
Cand ati trecut pe acea functie de conducere, cine v-a aprobat acea trecere? Banuiesc ca s-a incheiat la c.i.m. un act aditional pe care l-ati semnat, deci pentru care ati fost de acord si irevocabil cu sau fara mandat.
Preavizul de 45 de zile in cazul functiilor de conducere se acorda numai in cazul demisiei iar prin demisie se intelege incetarea c.i.m. ci nu a actului aditional la c.i.m.
Intrebare
b-8
Demisia este totuna cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor?
Eu mi-am dat demisia si angajatorul m-a pus sa completez un formular de incetarea ... (vezi toată discuția)