avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Timp de 3 luni pe an lucrez pe luna in medie 86 de ore suplimentare, nu am cum sa beneficiez de cele 2 zile libere consecutiv, pentru ca lucrez o zi da, una nu,din pacate nu exista suficient personal şi nu se fac angajari. Pe pontaj sunt trecute toate orele suplimentare, dar imi sunt platite doar 32 de ore. Ce se intampla cu restul de ore lucrate si neplatite, nimeni nu stie. Acum vor sa se faca 2 pontaje unul cu orele lucrate efectiv si unul conform legii, problema este ca cel care face pontajele refuza sa tina o evidenta dubla pentru ca se comite o ilegalitate si nu le semneaza pe cele cu 32 de ore.
Care este solutia optima pentru toata lumea? Este exclusa varianta angajarii de personal.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 12:56, 4 Iulie 2013
Solutia " sa fie bine pentru toata lumea" nu prea este legala, daca insistati pentru plata tuturor orelor efectuate. Faptul ca o perioada de timp ati folosit acest sistem si nu ati fost amendati, nu inseamna ca este si legal. Puteti compensa plata orelor suplimentare peste cele 32 legale, fie prin acordarea unor prime, fie prin acordarea unui spor de acord, care sa fie evidentiate ca atare in statul de salarii. Aveti grija ca acordarea acestor drepturi materiale s-ar putea sa presupuna intocmirea unor acte aditionale la CIM, sau modificarea Regulamentului intern sau a CCM, daca este cazul.Pentru aceasta departamentul de resurse umane va poate fi de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare-pontaj nobody_else91 nobody_else91 Buna ziua, Lucrez la o firma privata iar in contractul de munca este specificat ca se platesc orele suplimentare. In pontajul lunar pe care il semnez ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte LambaCorina LambaCorina Buna seara, cum pot sa aflu daca firma pt. care lucrez prezinta la ITM pontajul corect: program saptamanal,ore lucrate in wekend-uri si program de ... (vezi toată discuția)
Bonuri masa emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o intrebare-un angajator poate sa nu-ti mai acorde tichete de masa daca a promis?Si poate sa nu-ti mai dea salariul cuvenit? Am lucrat undeva si ... (vezi toată discuția)