avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere extradare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere extradare

In ce condtii se poate cere extradarea unei persoane din USA sau Canada de ex. ? Trebuie sa existe o condamnare definitiva? Se judeca si acolo poti cere sa nu fii extradat? Ca si martor/suspect poti fi extradat?
Va puteti apara oricum insa mai ales pe procedura este important.
Instanta americana va analiza daca sunt intrunite conditiile de extradare (de ex. pedeapsa maxima peste un an de inchisoare, infractiune pentru care se aplica sau nu extradarea, conform tratatului, etc.), nu se substituie instantei romanesti si nu va pronunta vinovat sau nevinovat/achitat.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator
Si de obicei orice cerere se accepta? Sau se face un fel de clasament...iar gainariile nu se accepta?
Nu, nu se accepta orice drept temei de extradare, ci doar infractiunile cuprinse in tratat sau doar cele cu pedeapsa maxima peste 12 luni de inchisoare. Pentru a afla asta ar trebui sa cititi tratatul respectiv, ca acolo scrie cand si cum se extradeaza. De ex. la un moment dat hackerii nu puteau fi extradati, ceea ce a dus la renegocierea tratatului. Vedeti pentru detalii [ link extern ]

(Mie-mi da Trojan.Iframe.BMY, asa ca aveti grija cu websiteul!)
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator
Si daca am de executat 2 ani in Romania, ma vor extradata? Pt. auzisem undeva ca de obicei USA nu da curs tuturor cererilor de extradare din cauza costurilor ridicate. Deci, ei fac o triere...

Alte discuții în legătură

Tari cu care romania nu are tratate de extradare bagobond bagobond Poate cineva sa-mi dea o lista (sau cateva exemple) de tari cu care Romania nu are tratate de extradare? Gen Siria? Asta inseamna ca aici ,si daca esti ... (vezi toată discuția)
Tratatele de extradare george1984 george1984 ce tari cunoasteti care nu au tratat de extradare cu romania si care nu iau in calcul o posibila cerere a romaniei? (vezi toată discuția)
Cer contopire sau contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere 2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni 3. instanta a ... (vezi toată discuția)