avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere extradare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere extradare

In ce condtii se poate cere extradarea unei persoane din USA sau Canada de ex. ? Trebuie sa existe o condamnare definitiva? Se judeca si acolo poti cere sa nu fii extradat? Ca si martor/suspect poti fi extradat?
Din ce scrie pe website, da, s-ar aplica extradarea. Sigur, veti putea face proces contra extradarii, daca s-ar pune problema.
Uite aici :

[ link extern ]


Leonida Teohari este urmărit internaţional din 22 septembrie 2003. A fost localizat în Canada, ţară care a refuzat extrădarea lui încă din 2004.
de ce?!


Valentin Răducan, hoţul din cazul "Portbagajul", este urmărit naţional din 4 decembrie 2002 şi internaţional din 23 decembrie 2002. A fost localizat în SUA încă din anul 2007. "Americanii fac o selecţie foarte dură a cazurilor ţinând cont inclusiv de efortul financiar pe care trebuie să-l facă pentru un asemenea caz. Purtăm corespondenţă cu autorităţile SUA, dar până în prezent...", de ce ?

Nicolae Popa. "Se ştia că este în Indonezia împreună cu concubina lui încă din anul 2002, dar autorităţile din această ţară au dat curs solicitării părţii române abia în anul 2009." de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tari cu care romania nu are tratate de extradare bagobond bagobond Poate cineva sa-mi dea o lista (sau cateva exemple) de tari cu care Romania nu are tratate de extradare? Gen Siria? Asta inseamna ca aici ,si daca esti ... (vezi toată discuția)
Tratatele de extradare george1984 george1984 ce tari cunoasteti care nu au tratat de extradare cu romania si care nu iau in calcul o posibila cerere a romaniei? (vezi toată discuția)
Cer contopire sau contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere 2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni 3. instanta a ... (vezi toată discuția)