avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta Intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta Intretinere

Buna ziua,
Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca in caz contrar in termen de 7 zile nu achit suma vor fi nevoiti sa se adreseze justitiei,cheltuieli de judecata si onorariul avocatului.Este rea credinta din partea asociatie sau asa este legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:15, 7 Iulie 2013
Se poate incerca si medierea. Dar o notificare trimisa prin posta cu confirmare de primire costa 5 lei iar medierea costa poate de 100 de ori mai mult.
Dar, asociatia, dupa aceasta notificare, daca restantierul nu reactioneaza, poate sa apeleze la un mediator, poate sa instituie privilegiu imobiliar si-apoi sa actioneze in instanta.
Atat medierea cat si instituirea privilegiului, care costa, pot fi evitate daca notificarea o sa-l determine pe restantier sa vina la asociatie, sa plateasca ori sa solicite o esalonare, sa-si ia un angajament de plata, adica ceva asemanator cu ceea ce ar face si prin intermediul unui mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata rau-platnici cheltuieli de bloc evasinai evasinai Buna ziua, V-as ruga frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un rau platnic , nu plateste cheltuieli comune de bloc de 1 an . As vrea sa-l dau in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani asociatie de proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Situatia in asociatia noastra este (am consultat forumul pt acest caz): - reabilitare termica realizata de catre asociatie - cativa proprietari ... (vezi toată discuția)