am o problema delicata si nu stiu unde sa merg sa mai pun intrebari asa ca va cer ajutorul...
Tatal meu a decedat in 16.08.2008 , tatal meu a avut un cabinet medical veterinar pe persoana fizica autorizata, dupa ce ne-am mai revenit din shok (a fost ceva neasteptat) am mers la notar pt succesiune, teren casa etc totu okay pana am ajuns la PFA (Cab. medical Veterinar)
pentru solutionarea PFA-ului am mers pt detalii la DSVSA (directia sanitar vet...) aici mi s-a explicat ca toate contractele se anuleaza in momentul decesului si astfel inclusiv contractul de succesiune se anuleaza DSVSA intrand in posesia cabinetului din momentul decesului.
Astfel toate investitiile si tot ce era la locatia respetiva intra in proprietatea AVASA.
Dupa mai multe discutii si dupa ce mi s-au aratat cateva alte exemple am acceptat aceasta situatie desi era vorba de sume substantiale.
Astfel Succesiunea facandu-se DOAR pe celalate bunuri.
Desi mama a depus la admin. fiscala o declaratie si copie dupa actul de deces(pentru PFA) , incepand cu data de 20.02.2009 mama este de a dreptu hartuita in legatura cu "inceperea inspectiei fiscale generale" amenintata cu amenzi cerandu-i-se tot felul de acte si astfel multe drumuri si stres .
am 2 intrebari:
1.daca se poate sa imi confirmati ca intradevar absolut toate contractele pe PFA se anuleaza in momentul decesului persoanei , astfel familia nu mosteneste contracte sau orce beneficiu de pe aceste contracte( de ex contract de concesiune(de cladire sediu PFA-ului) se anuleaza toate bunurile inrand in posesia celui care a acordat concesiunea.
2.daca nu am mostenit nimik de pe PFA cum pot rezolva problema cu Admin.fiscala , ce trebuie sa fac ?
partea cu amenzi pe care sa le plateasca mama nu mi se pare okay atat timp cat nu a avut nici 1 beneficiu.
Sugestia e sa vada un jurist actele alea, ca eu nu vad temei legal ca DSV sa se poata imbogati fara just temei...
Evident insa ca depinde de cele scrise in contracte.
Cat despre PFA, nu are nicio relevanta ca avea sau nu activitate, actele la fisc trebuie depuse, evident.