avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata femei

Buna ziua,
As avea nevoie de calcul al vechimii in munca pentru sotia mea de catre o persoana autorizata .Este nascuta in'57/ 13/12,negasind incadrare in cimpul muncii ca inginera de transporturi (TTTF)cu activitate in tranporturi auto(reporting),director economic in sc. comerciala.Noi am simulat calculul,dar pentru siguranta si promtitudine, am dori un raspuns de la o persoana autorizata.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ADRIAN MARCELIN , utilizator 20:13, 10 Iulie 2013
gigipopa a scris:
In cazul pensionarii anticipate se calculeaza penalizari la pensie pentru fiecare luna cu care s-a iesit mai de vreme la pensie, fata de prevederile din anexa 5.

Cuantumul pensiei anticipate nu este un cuantum diminuat. Confundaţi pensia anticipată cu pensia anticipată parţială, care este o altă categorie de pensie.


gigipopa a scris:
Cele doua conditii pentru pensionare la limita de varsta, sunt obligatoriu a fi indeplinite: varsta si stagiul complet de cotizare.

Nu este aşa. Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă o persoană trebuie să îndeplinească, cumulativ, condiţiile referitoare la vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare. Stagiul complet de cotizare nu are ce să caute în această discuţie.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Corect,multumesc.Noi tot avem de gindit pina la.....asta e!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta elet_mm elet_mm Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala-gr.iii de invaliditate barbuta barbuta As avea citeva intrebari legate de pensionarea medicala gr.III : (cu multumiri anticipate ) (vezi toată discuția)
La ce varsta pot sa ma pensionez anticipat? misu2005s misu2005s am lucrat din anul1972 28 11 pina 27 02 1974 am facut armata dupa care am lucrat pina in anul 2003 27 10 din data de16 05 1983 pina la data de01 04 2001 am ... (vezi toată discuția)