avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor- program de vizita

Buna ziua!
Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la domiciliu mai mult de 3 zile?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 28 Octombrie 2013
Multumesc din suflet.
Este bine sa va intelegeti deoarece in caz contrar puteti avea surpriza neplacuta sa ii fie recunoscut dreptul de a vedea copilul oricand.Sunt instante care apreciaza in acest sens.

Daca va intelegeti pe 2-3 zile fara instanta poate fi in regula.
De principiu, daca copilul nu vrea la el prea mult timp lucrurile se pot regla de la sine.
Vazand ca fata nu se simte in largul ei, programul ar trebui reluat gradual; asta daca suntem preocupati si de copil, sigur.
Nevoia unui copil de tatal sau se apreciaza numai de catre un specialist si se poate spune ca nu e satisfacuta atata timp cat copilul nu petrece cu el acelasi timp pe care il petrece si cu mama lui; copiii au nevoi egale de tata si de mama.

Faptul ca fata nu se simte in largul ei la tata pare o problema de relationare si, indiferent cate probe si-ar face doamna, sunt sanse mari ca o instanta sa-i acorde tatalui mai mult timp cu copilul tocmai pentru repararea acestei relatii.
Cu toate pozele si filmarile si martorii, daca pierdem din vedere copilul avem sanse mari sa pierdem intr-o instanta.
Buna ziua!
Va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema extrem de delicata: de teama ca instanta sa nu ajunga la concluzia ca intrerup legatura personala a fetitei cu tatal ei, am acceptat ca acesta sa vina sa o ia de 2 ori pe saptamana si uneori in weekend.
De fiecare data, fetita imi povesteste ca femeia cu care fostul sot s-a casatorit ma vorbeste extrem de urat fie direct la fetita fie in prezenta ei. Ajunsesem de multe ori sa intru cu fetita pe DEX online pt ca aceasta sa inteleaga ce inseamna cuvantul "c...." sau "nesimtita"...etc
Ieri, insa, fetita mi-a spus ca aceasta femeie, care dealtfel a avut o relatie timp de 18 ani cu fostul meu sot si care si-a lasat si barbatul pentru a se casatori cu acesta, a spus ca din moment ce eu sunt c.... si ea este fata mea, inseamna ca si ea este o c....
Nu inteleg cum poti vorbi astfel cu o fetita care abia a implinit 7 ani.
Se pare ca tatal ei, a auzit-o pe actuala lui sotie vorbindu-ma atat de urat de mai multe ori. Mai mult: si acesta o sustine in ineptiile ei. Deci, este inutil sa il mai intreb pe acesta de intreaga situatie.
Problema care ma ingrijoreaza este legata de fetita.
Va rog din suflet sa imi spuneti ce pot sa fac pentru a curma o astfel de situatie.
Unde trebuie sa ma adresez? Va rog!
Intr-adevar, urata situatie... Tot la ceea ce ma pot gandi acum este o plangere la DGASPC. Deoarece, in sit in care nu veti putea evita instanta, cel putin veti avea dovezi ca sustinerile dvs sunt reale, deoarece vor fi "prinse" in raportul psihologic.
Puteti incerca sa depuneti sesizare si la Politie, prin care solicitati ajutorul dansilor, avand in vedere ca actuala sotie nu are un comportament si limbaj tocmai adecvat fata de copil. Nu vor rezolva dansii situatia, dar va vor trm un raspuns care se poate dovedi util pe viitor.
Nu scrie nicaieri ca acest copil trb sa petreaca timp egal atat cu mama cat si cu tata, in mod contrar aducandu-i-se atingere nevoii de tata.
In cate familii functionale se respecta acest raport de egalitate?
Cand tatal vine rupt de munca la 10 noaptea, abia are timp de un dus si nu stie cum sa ajunga mai repede in pat, ca urmatoarea zi sa se reia acelasi ciclu...ce se intampla cu nevoia copilului? Pe el cine il ocroteste si-i asigura indeplinirea dreptului la egalitate?


Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)