avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor- program de vizita

Buna ziua!
Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la domiciliu mai mult de 3 zile?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 28 Octombrie 2013
Multumesc din suflet pentru raspuns.
Problema care se pune: cum fac dovada ca acea persoana vorbeste f. urat despre mine? Chiar daca o inregistrez pe fetita, sunt convinsa ca o sa nege si o sa sustina ca minte fetita. Ce ma sfatuiti sa fac?
Bineinteles ca d-na nu va recunoaste limbajul folosit, nici nu putem avea asemenea asteptari de la dansa.
Dar, margand cu fetita la psiholog, unde veti explica situatia, sunt convinsa ca se va certifica faptul ca fetitiei i s-a vb urat. Am trecut printr-o sit in care eram acuzata ca "am spalat creierii" copilului, ca am repetat obsesiv info pana cand copilul le-a insusit, si s-a cerut o noua evaluare psihologica, de fata cu tatal. Ei bine, in cele 2 sedinte, d-na psiholog a observat cum stau lucrurile de fapt, si a surprins acest lucru in raport. Acest al 2-lea raport a fost chiar mai bun decat primul...Un psiholog bun stie cum "sa scoata" adevarul de la copil. De asemenea, nu strica sa inregistrati o convorbire cu fetita, in care discutati despre cum decurg vizitele la tatal ei. Uneori copiii infloresc, mai spun cate o minciunica, dar asemenea limbaj sigur nu a izvorat din imaginatia fetitei...
Daca ma intrebati pe mine, eu as merge un pic mai departe, si as incadra acest lucru la rele tratamente aplicate minorului, si as solicita ca tatal sa-si desfasoare dreptul de a avea legaturi personale cu fetita intr-un cadru organizat, la DGASPC. Dar facand asta aveti riscul sa se inceapa lungul drum prin instante. Din cate am citit, dvs exact asta incercati sa evitati.
Cititi Lg 257/2013 pt modificare si completarea Lg 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

[ link extern ]

Dar trb sa stiti de la inceput ca Lg apara si pazeste mai mult scriptic, deoarece in practica este de cele mai multe ori ignorata.
Va urez succes!
lucurile se pot rezolva doar prin instanta . copilul va fi audiat, este suficient de mare.trebuie sa va ganditi la probe.o plangere la DGASPC este recomandata
Psihologul e indicat cu intaietate, dupa mine.
Apoi, copilul trebuie sa stie ca el are cel mai mare control asupra relatiei si a modului de desfasurare a relatiei cu tatal ei.
Daca ea nu intelege ca decizia este la ea, atunci trebuie sa i se explice, daca nu a fost educata mai obedienta sau daca nu este din fire asa. Ar fi indicii ca nu e cazul in situatia data.

Cat despre dex, el nu e chiar stralucit in cazul asta; dexul nu ne spune ca c... mai este numita si o femeie de catre sotia celui cu care are o relatie; c... mai este numita o femeie pe care suntem invidiosi si impotriva careia nu avem probe cum c-ar fi rea, insa acest cuvant este traditional jignitor prin el insusi la noi in tara, asa ca arunci cuvantul si te simti razbunat(a)!
de asemenea, in dex nu scrie ca un sot trebuie sa ia apararea neconditionata a femeilor din viata lui si ca, daca sotia tatalui va spune c..., el nu are psihologic puterea sa isi apere fosta in fata actualei.
Totusi, ea, fiica, fiind intr-o relatie diferita cu tatal decat cea de sotie (fosta, actuala, viitoare, nu conteaza), ii poate cere respectul sau si al celor cu care, prin relatia cu el, vine in contact.
Trebuie invatata sa ceara, sa stie ca are controlul.

In rest, si sesizarea Protectiei poate ajuta, insa fara a sti cum dauneaza aceste invective copilului, nu stim in ce masura.
Copilyul trebuie sa petreaca acelasi timp cu parintii, nu acelasi timp ca numar de minute, acelasi timp insa in care sa-si formeze o relatie.
O relatie nu se formeaza cu tatal strict in prezenta lui; o relatie se formeaza si cand mama il asteapta pe acesta sa vina acasa, prin prisma pregatirilor ei, copilul intelege cu trebuie sa se raporteze la tata.
Discutiile sunt lungi sin explicatiile greoaie. Dar si aceasta fetita de 7 ani si-a format o parere despre tatal sau, in lipsa lui, doar prin relationare cu sotia lui actuala. Are ea o parere despre omul care-i permite altuia sa o jigneasca, nu-i asa?
Copilul detine controlul? Un pic cam mult spus, dupa parerea mea, dar poate gresesc...

"CCR, prin decizia nr. 82 a decis ca accesul parintelui nerezident la minor este mai mult decat util chiar si atunci cand minorul se exprima verbal in sensul de a nu accepta acest acces. Cu alte cuvinte, parintele rezident este obligat sa incurajeze respect progr de legaturi pers decis de catre instanta".

Poate-mi scapa mie, dar nu vad ca minoru sa detina controlul...

"Nevoia unui copil de tatal sau se apreciaza numai de catre un specialist si se poate spune ca nu e satisfacuta atata timp cat copilul nu petrece cu el acelasi timp pe care il petrece si cu mama lui"
Aceasta afirmatie ma duce cu gandul la timp exprimat in minute; dar poate iarasi, gresesc in interpretare...

Alte discuții în legătură

Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)