avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate copil minor (8 ani)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate copil minor (8 ani)

Buna ziua,
v-as ruga sa ma indrumati cum pot proceda pentru a stabili paternitatea fata de fiul meu in varsta de 8 ani,Mentionez ca tatal biologic a intrerupt relatia cu mine in momentul in care a aflat ca sunt insarcinata si nu am optat pentru avort.Actualul meu sot a recunoscut notarial pe fiul meu ca fiind fiul sau o data cu incheierea casatoriei noastre,dar baiatul poarta numele meu de familie.Nu as vrea sa cer in instanta cheltuieli ,daune,ci doar testul AdN,deoarece individul-vecin de palier,proaspat tatic,a inceput sa deranjeze,incercand acum un dialog minimal cu minorul.Nu imi doresc ca fiul meu sa afle cine este tatal lui,dar ,in cazul in care acesta continua sa il abordeze,as dori sa stiu daca il pot actiona acum in instanta.Am renuntat sa introduc actiune pana la varsta de 1 an a copilului deoarece am considerat ca fiul meu nu merita un asemenea tata.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:45, 10 Iulie 2013
Gi-jane,exact asta nu vreau sa se intample,si cum o discutie calma cu el nu pot avea-refuza- iar cu cel mic vorbeste cand se vad doar ei doi,mi-am dorit argumente juridice pentru a-l impiedica sa ii spuna si altceva in afara de buna ziua.
Sincer cred ca, facandu-l sa "plateasca" in sensul de a-l avea pe el ca tata din punct de vedere legal, veti avea multe de tras. In acest moment copilul il are ca tata pe sotul dv., toate deciziile privitoare la copil le luati impreuna. Nu va este bine asa? Gaditi-va ca, odata demonstrat ca tatal copilului nu e cel pe care copilul il stie drept tata, va fi un soc pentru copil. Iar in al doilea rand, custodia comuna o sa va dea numai de furca. Va trebui sa stati dupa tatal natural pentru a-si da acordul in orice lucru privitor la copil. Asta va doriti?
cred ca nu ati inteles exact la ce m-am referit.Spuneam ca imi doresc o baza legala-sa stiu daca mai pot cere testul ADN si sa il informez ca pot cere aceasta -tocmai pentru a-l putea face sa renunte la a mai socializa cu baiatul.Pentru ca familia pe care fiul meu o are acum este familia pe care o cunoaste si nu imi doresc sa imi bulversez copilul pentru ca dumnealui are regrete si este trecut si acum print-o situatie identica cu cea de acum 8 ani.Copilul pe care il are acum este tot conceput in afara casatoriei,dar presiunile parintilor lui au dus la incheierea acesteia.Copilului meu ii este bine unde este acum,cu parintii pe care ii stie.
Nu aveti cum sa-l impiedicati sa-i spuna copilului si daca ii va spune, nici n-o sa puteti spune ca nu-i adevarat. Si tatal biologic.. daca se trezesc sentimente in el, poate contesta recunoasterea si apoi sa se stabileasca paternitatea fata de el.

Nu cred ca daca il amenintati ca in final va avea de platit si cheltuieli de judeca si pensie il va impresiona.. si rau va faceti mai mult dvs si copilului acum cat e mic, in plus si sotului dvs.
Concluzie in opinia mea..ori va mutati sa nu mai fiti vecini.. ori ii spuneti copilului, ori nu-i spuneti cu riscul sa-i spuna el si ce-o fi, o fi.
.
eu sper sa inteleaga de vorba buna ca face rau acum la doi copii,care sunt frati si nu stiu -si sper sa nici nu stie vreodata..dar paza buna trece primejdia rea si o baza legala este bine de cunoscut.Intr-adevar,acum ,la 30 de ani,poate gandi altfel decat la 22

Alte discuții în legătură

Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)