avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate copil minor (8 ani)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate copil minor (8 ani)

Buna ziua,
v-as ruga sa ma indrumati cum pot proceda pentru a stabili paternitatea fata de fiul meu in varsta de 8 ani,Mentionez ca tatal biologic a intrerupt relatia cu mine in momentul in care a aflat ca sunt insarcinata si nu am optat pentru avort.Actualul meu sot a recunoscut notarial pe fiul meu ca fiind fiul sau o data cu incheierea casatoriei noastre,dar baiatul poarta numele meu de familie.Nu as vrea sa cer in instanta cheltuieli ,daune,ci doar testul AdN,deoarece individul-vecin de palier,proaspat tatic,a inceput sa deranjeze,incercand acum un dialog minimal cu minorul.Nu imi doresc ca fiul meu sa afle cine este tatal lui,dar ,in cazul in care acesta continua sa il abordeze,as dori sa stiu daca il pot actiona acum in instanta.Am renuntat sa introduc actiune pana la varsta de 1 an a copilului deoarece am considerat ca fiul meu nu merita un asemenea tata.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:45, 10 Iulie 2013
Baza legala: copilul are dreptul sa isi cunoasca parintii naturali. Nu veti prea putea impiedica tatal sa faca ceva in sensul de a-si cunoaste copilul.
Tot legal, daca nu se ajunge la judecata si tatal biologic recunoaste ca e copilul lui, degeaba il chemati in judecata, nu va plati nici test ADN, nici cheltuieli de judecata. Doar pensie de intretinere.
Daca il speriati (a se citi amenintati) cu asta insa, va sti din timp cum sa nu plateasca nici pensie.

Sigur ca dv. il puteti ameninta cu acest proces, insa logic daca dv. va temeti ca baiatul sa nu afle, nu prea puteti intenta proces fara sa afle copilul si sa mai faca si teste, sa mai fie si chemat in instanta poate ca are 10 ani... cred ca aceasta amenintare ii cam poate da argumente ca sa va santajeze el.

Poate totusi il informati pe copil de realitate intr-un fel sau altul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)