avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testul Poligraf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testul Poligraf

Buna ziua.
Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca (sustragem sau favorizam) angajatii beneficiarului.Mentionez faptul ca santem echipaje de cate 2 persoane.In urma cu o saptamana mi s-a adus la cunostinta faptul ca "am picat testul" si ca am 2 optiuni:1 ori accept sa fiu transferat la alt departament unde mi se reduce substantial salariul
2.sau mi se desface contractul de munca(il am pe perioada nedeterminata) la solicitarea beneficiarului.
Eu sant convins ca sunt nevinovat 100%..si efectiv nu pot accepta sa fiu transferat nu pentrul motivul salariului ci pentru faptul ca efectiv imi asum responsabilitatea unui lucru pe care nu l-am comis.Am solicitat conducerii sa se ia declaratii cu toti colegii cu care am lucrat, iar daca ei afirma ca aveau suspiciuni asupra mea imi dau singur demisia.
Mentionez faptul ca am fost testate 14 persoane, iar dupa spusele "sefilor" doar eu am "cazut" testul(nu am vazut si nu mi-a fost prezentat nici un raport).este imposibil sa cada doar o persoana deoarece tot timpul santem 2, iar toate deciziile se iau de comun acord in teren.
Este posibil ca problemele mele legate de divort si procesul de incredintare minor sa afecteze aparatul poligraf?
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa imi dovedesc nevinovatia si cum anume sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adryan35 , utilizator 18:44, 19 Septembrie 2013
Pentru detasare nu este nevoie de intocmirea unui act aditional la c.i.m. este o decizie unilaterala a angajatorului.
Astazi am fost sunat si mi s-a spus ca maine sa merg sa semnez actul aditional..atunci poate fi vorba de transfer in cadrul aceleasi societati?acolo nu va trebui sa mentioneze si motivul ?am inteles ca mi se diminueaza semnificativ salariul..deci categoric este o sanctiune(dupa parerea mea) cu care eu nu sant de acord.Dar daca refuz sa semnez acel act aditional imi poate desface contractul de munca?
Cred ca este vorba despre o modificare a c.i.m. . Se modifica locul muncii - alt departament , dar si salariul.

Refuzul semnarii actului aditional implica faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care s-a dorit sa fie incheiat.
Angajatorul, banuiesc, ca va cauta diverse motive sa va concedieze sau sa va determine sa va dati demisia, in urma acestui refuz.
Refuzul nu poate fi motiv de concediere.
Asa este..mi se modifica functia de la sef tura la agent si mi s-a spus sa merg astazi sa citesc acel act aditional si daca nu sant de acord sa semnez un proces-verbal ca refuz sa semnez actul aditional..., au spus ca din moment ce refuz semnarea actului aditional voi fi automat concediat pe motivul"la solicitarea clientului" nicidecum testul poligraf.Mi se pare efectiv un abuz pentru ca nu mi s-a acord sansa sa-mi dovedesc nevinovatia, iar daca as accepta actul aditional cu micsorarea de salar si schimbarea din functie ar insemna sa imi asum responsabilitatea pentru niste lucruri de care nu sant vinovat.Daca ma concediaza pe motivul cu solicitarea clientului i pot actiona in judecata ?cu atat mai mult cu cat in ochii colegilor apar ca cine stie ce infractor inrait :(
Nicio instanta din tara nu cred ca va accepta ca motiv de concediere legala motivul "la solicitarea clientului".

Nu semnati nimic daca nu sunteti de acord cu ce se prevede in acel act aditional . De asemenea, nici acel proces-verbal. Nu aveti nicio astfel de obligatie.

Alte discuții în legătură

Refuz detasare dyanap dyanap buna ziua Se poate va rog o solutie... O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)