avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testul Poligraf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testul Poligraf

Buna ziua.
Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca (sustragem sau favorizam) angajatii beneficiarului.Mentionez faptul ca santem echipaje de cate 2 persoane.In urma cu o saptamana mi s-a adus la cunostinta faptul ca "am picat testul" si ca am 2 optiuni:1 ori accept sa fiu transferat la alt departament unde mi se reduce substantial salariul
2.sau mi se desface contractul de munca(il am pe perioada nedeterminata) la solicitarea beneficiarului.
Eu sant convins ca sunt nevinovat 100%..si efectiv nu pot accepta sa fiu transferat nu pentrul motivul salariului ci pentru faptul ca efectiv imi asum responsabilitatea unui lucru pe care nu l-am comis.Am solicitat conducerii sa se ia declaratii cu toti colegii cu care am lucrat, iar daca ei afirma ca aveau suspiciuni asupra mea imi dau singur demisia.
Mentionez faptul ca am fost testate 14 persoane, iar dupa spusele "sefilor" doar eu am "cazut" testul(nu am vazut si nu mi-a fost prezentat nici un raport).este imposibil sa cada doar o persoana deoarece tot timpul santem 2, iar toate deciziile se iau de comun acord in teren.
Este posibil ca problemele mele legate de divort si procesul de incredintare minor sa afecteze aparatul poligraf?
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa imi dovedesc nevinovatia si cum anume sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adryan35 , utilizator 18:44, 19 Septembrie 2013
La data de ... va veti prezenta la comisia de disciplina unde veti fi intrebat despre acel eveniment. Trebuie sa relatati faptele asa cum s-au petrecut , eventual solicitati sa fie chemati si colegii care au fost martori la acel fapt.
Buna ziua.
La data de 19.0802013 ma-m prezentat la locul si ora indicata in Convocator unde mi s-a dat sa completez un chestionar cu intrebari legate de evenimentele din ultima perioada..gen"de ce nu va-ti prezentat la locul de munca mentionat in actul adistional(pe care l-am refuzat sa-l semnez)..am scris ca am refuzat semnarea acestuia pentru ca nu mi s-a adus la cunostinta motivele mutarii.
Am solicitat sa vad si acel referat in baza caruia sant cercetat disciplinar.De fata a fost si persoana care era trecuta ca l-a intocmit.L-am intrebat daca este semnatura lui, iar acesta a afirmat ca i s-a spus ca s-a intocmit un referat in numele lui, dar ca semnatura nu i apartine si cine a semnat in locul lui sa raspunda in fata legii..acest lucru am mentionat si la alte obiectii in chestionarul respectivLa sfarsit s-a intocmit un proces verbal prin care se mentioneaza astfel:
"Analizand referatul intocmit de catre x rezulta ca desi i s-a adus la cunostinta ca incepand cu data de 26.08.2013 activitatea domnului "eu" se va desfasura in cadrul obiectivului .. in baza actului aditional nr..din data ..acesta nu s-a prezentat la noul loc de munca incalcand astfel prevederile Cap.11.3 lit.e din Regulamentul Intern si art.251 alin 4 Codul Muncii "Incetarea imediata a contractului individual de munca in cazul a 3 absente nemotivate consecutive sau 5 absente nemotivate pe parcursul a 6 luni.
Am semnat acolo la luat la cunostinta, dar am adaugat ca Nu sant de acord cu cele propuse si imi rezerv dreptul de a contesta in instanta.

Va rog sa imi spuneti ce sa fac mai departe.
In aceste situatii, asteptati sa vi se comunice decizia de sanctionare si apoi s-o contestati in instanta.
In actiune mentionati ca mijloace de proba: interogatoriul , inscrisurile si proba cu martori
Inca nu am primit nici un act de la ei :( ..am sunat la sediul si mi s-a spus ca inca nu s-a luat o decizie referitor la situatia mea, iar eu stau de o luna si ceva nepontat deci si fara leafa :( .Am primit si raspuns la sesizarea mea facuta la ITm nu am inteles mare lucru din ea doar ca din cele relatate de mine ei considera ca sant intr-un conflict de munca ca atare sa ma adresez unei instante judecatoresti pentru solutionare mai exact unui mediator si in continuare imi explica de ce trebuie apelat la un mediator(?)..credeam ca imi da un raspuns mai concret la problema mea, dar nu se pomeneste nimica.Cat timp au la dispozitie sa "se hotarasca" sper sa nu ma fenteze cu ceva smecheri.pentru ca vad ca sant in stare de orice abuzuri pentru a iesi curati din toata tarasenia asta :(
Buna ziua.
In cursul acestei zile am fost contactat telefonic de catre un avocat al societatii care a afirmat ca ar fi bine daca am gasi o solutie impreuna ptr a rezolva acest conflict de munca si cam ce pretentii am eu pentru o intelegere amiabila.va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce anume sa le spun.Mentionez faptul ca din data de 24.07.2013 si pana in prezent nu am mai lucrat.Evident ca doresc sa le cer si daune morale pentru tot stresul provocat in tot acest timp si pentru faptul ca am fost facut de rusine in fata colegilor cu primul motiv invocat de ei acela ca am cazut testul poligraf.Toti cei 72 de colegi asta stiu ca eu am fost DAT AFARA pentru ca nu am trecut testul.
Respectivul a afirmat ca in cursul zilei de maine ma va suna din nou sa i spun care sant pretentiile mele.

Alte discuții în legătură

Refuz detasare dyanap dyanap buna ziua Se poate va rog o solutie... O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)