avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testul Poligraf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testul Poligraf

Buna ziua.
Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca (sustragem sau favorizam) angajatii beneficiarului.Mentionez faptul ca santem echipaje de cate 2 persoane.In urma cu o saptamana mi s-a adus la cunostinta faptul ca "am picat testul" si ca am 2 optiuni:1 ori accept sa fiu transferat la alt departament unde mi se reduce substantial salariul
2.sau mi se desface contractul de munca(il am pe perioada nedeterminata) la solicitarea beneficiarului.
Eu sant convins ca sunt nevinovat 100%..si efectiv nu pot accepta sa fiu transferat nu pentrul motivul salariului ci pentru faptul ca efectiv imi asum responsabilitatea unui lucru pe care nu l-am comis.Am solicitat conducerii sa se ia declaratii cu toti colegii cu care am lucrat, iar daca ei afirma ca aveau suspiciuni asupra mea imi dau singur demisia.
Mentionez faptul ca am fost testate 14 persoane, iar dupa spusele "sefilor" doar eu am "cazut" testul(nu am vazut si nu mi-a fost prezentat nici un raport).este imposibil sa cada doar o persoana deoarece tot timpul santem 2, iar toate deciziile se iau de comun acord in teren.
Este posibil ca problemele mele legate de divort si procesul de incredintare minor sa afecteze aparatul poligraf?
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa imi dovedesc nevinovatia si cum anume sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adryan35 , utilizator 18:44, 19 Septembrie 2013
Exact asta se va intampla! veti fi pus absent nemotivat cu toate consecintele care decurg deaici. In mesajul sters de moderatori va informam asupra a ceea ceaveti de facut.Pacat ca a fost considerat offtopic!
Am facut o adresa catre conducere prin care sa imi motiveze de ce nu apar in grafic si cum o sa fiu pontat in aceasta perioada...am scanat adresa si am trimis-o la punctul de lucru unde am solicitat sa i se dea numar de inregistrare, iar originalul l-am trimis prin firma de curierat la sediul central/resurse umane.asta s-a intamplat ieri01.08.2013.acuma astept sa vad ce vor mai debita :((
Am depus aceea notificare la angajator in data de 01.08.2013, iar in 05.08.2013 am facut o adresa catre ITM unde societatea isi are sediul unde am atasat si notificarea facuta catre angajator.Astazi am primit un telefon de la seful punctului de lucru care imi aducea la cunostinta ca in data de 19.08.2013 sa ma prezint la sediu deoarece se va face o comisie de cercetare.Am intrebat ce acuzatii mi se aduc si a spus ca nu a vazut actele, dar este sigur ca in proportie de 90% voi fi cercetat disciplinar pe motiv ca am refuzat semnarea acelui act aditional si a notificarii prin care mi se modifica functia, locul de munca si salarizarea.mi se va desface contractul de munca?de cand eu stau acasa pe functia si pe locul meu a fost angajat alta persoana.
Telefonul nu face dovada convocarii la comisia de disciplina.

Potrivit dispozitiilor Codului Muncii,art.251 alin.2, in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
am primit pe e-mail convocatorul..am inteles ca va veni si prin curierat acesta este asa:
Va convoaca la sediul punctului de lucru al companiei din loc.x in data de 19.08.2013 la ora 09:00 pentru a raspunde la intrebarile cu privire la evenimentul petrecut la adata de 26.07.2013 si pana in prezent.
Cercetarea disciplinara se realizeaza ca urmare a inregistrari referatului intocmit de d-l x avand functia de insp.de securitate.
In cuprinsul acestui raport se sustine savarsirea abaterii disciplinare constand in urmatoarea fapta:in data de 25.07.2013 vi s-a adus la cunostinta ca incepand cu data de 26.07.2013 activitatea dvs se va desfasura in cadrul obiectivului x si totodata faptul ca daca nu va veti prezenta la noua locatie, fara a avea un motiv obiectiv, veti fi considerat absent nemotivat.Din data de 26.07.2013 si pana in prezent nu vati prezentat la serviciu acumuland astfel absente nemotivate.
Prin incalcarea consemnului general a prevederilor cap.11 pc.3lit.e - 3 absente nemotivate consecutive sau 5 absente nemotivate pe parcursul a 6 luni din Regulamentul Intern cat si art.39, alin.2 lit a din Legea nr.53/2003- Codul Muncii.
Totodata va aducem la cunostinta ca pe parcursul cercetarii veti avea ocazia de a prezentacomisiei toate datele si probele pe care le considerati in apararea dvs.
Mentionam ca in situatia in care nu va veti prezenta.........

Acesta este o parte din convocator am exclus cei 3 membri ai comisiei.
Vreau sa mentionez un lucru..acel REFERAT la care se face referire intocmit de d-l x insp.de securitate nu exista la fel cum nu exista nici vreun grafic de lucru la obiectivul mentionat in care eu sa fiu trecut(lucru confirmat de acest insp. de securitate) ..acel insp a fost unul dintre martorii mentionati in procesul verbal intocmit in data de 25.07.2013 pentru ca am refuzat semnarea actului aditional si acelei notificari doarece nu cunosteam motivul mutarii si inlocuirii din functie.
va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez fata de situatia de mai sus.

Alte discuții în legătură

Refuz detasare dyanap dyanap buna ziua Se poate va rog o solutie... O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)