avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz conectare la reteaua de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz conectare la reteaua de gaze

Buna ziua.
As dori anumite sfaturi/pareri indreptatite legate de urmatoarea situatie:
am achizitionat un apartament si intentionez sa montez o centrala termica. Pentru ca proiectul sa poata fi aprobat, am nevoie de acordul celorlalte persoane racordate la reteaua de gaze a blocului, platindu-le acestora cota parte care imi revine din lucrare. In prezent sunt conectate 8 persoane la reteaua respectiva si am reusit sa obtin 4 semnaturi. Problema este urmatoarea: persoana care a tras initial conducta in bloc mi-a spus sa ii dau suma de 500 lei altfel nu semneaza, fara a intentiona sa arate valoarea facturii platite pentru lucrare.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? O plangere la politie pentru santaj ar si indreptatita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sennen , utilizator 18:01, 25 Iulie 2013
Ok, poate nu m-a facut inteles.
Proprietarul care afirma ca a tras initial coloana in bloc - nu spun ca nu ar fi adevarat ci ca refuza sa afiseze o factura a lucrarii - a solicitat suma de 500 lei ca o suma aleasa -citez "asa aleatoriu". La solicitarea afisarii facturii mi-a inchis telefonul in nas.
Eu nu spun ca nu trebuie sa platesc. E logic sa platesc, pentru ca acea coloana de gaz a costat niste bani. Ce nu mi se pare mie corect este sa platesc orice suma mi se solicita, pe principiul "vrei semnatura, platesti cat iti cer, factura n-am sa-ti arat". Daca eu demarand proiectul cu 4 semnaturi din 8 risc sa fiu dat in judecata de ceilalti proprietari, pe motivul ca nu le platesc cota parte, eu de ce nu as fi protejat de lege contra acestui tip de abuz? Presupunand ca toti cei 4 care nu mi-au semnat inca imi solicita cate 500 lei, ar trebui sa le dau, doar ca sa pot avea dreptul de racordare la instalatie?
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti dreptul sa reclamati vecinul la politie, dar in acest caz politia nu va rezolva problema.Mai degraba ascultati ce va cere acea firma, ei stiu mai bine pasii care se fac inaintea montarii unei centrale termice atunci cand un proprietar se opune accesului la coloana comuna, numai pentru ,,ca asa vor muschii lui ''. Stiu ei mai bine ceva.
~ Conținut șters la cerere ~
Sincer, nu stiu cat de corect vi s-ar parea daca eu v-as cere o suma de 20 ori mai mare, doar asa ... ca mi-am blocat banii 10 ani intr-o teava. Inteleg actualizarea sumei in concordanta cu inflatia dar sa incerc sa scot profit din treaba asta nu mi se pare corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea cheltuielilor la o coloanã de gaz. alx_max alx_max Doresc să știu câteva aspecte legate de rambursarea cheltuielilor făcute de investitori la o coloană de gaz. Se dau 3 investitori la o coloana de ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)
Probleme privind avizul proprietarului coloanei de gaz pentru montarea centalei termice de apartament jupanu_73 jupanu_73 Buna ziua ! Am cumparat un apartament si doresc montarea unei centrale termice de apartament. Proprietare coloanei (prima care a montat pe scara centrala de ... (vezi toată discuția)