avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere / recuperare alte bunuri dupa deces

Buna ziua ,

Defunctul a facut in anul 2008 un ctr de vanz cumparare cu clauza de intretinere , in acel an avea varsta de 71 de ani si pe ctr este mentionata si o persoana de la primarie ce confirma consimtamantul defunctului.

Singura ruda de gradul I ramasa in viata este sora defunctului.Exista vreo solutie de anulare a acestui contract ?
Bunurile din apartament ii apartin persoanei de pe contractul de vanz/cumparare sau sunt ale mostenitorului?

Deoarece multi spun ca acest ctr nu este valabil deoarece nu este facuta succesiunea..

In urma succesiunii vom afla si restul de proprietati ale defunctului si daca au fost lasate cu contract vre-unei alte persoane?

Care ar fi pasii pentru mostenitor ( succesiune - certif deces / CI + Certif nastere mostenitor - ; recuperare alte bunuri in urma deciziei)





Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:46, 22 Iulie 2013
Stimate Smeagull....Desi ati comentat gresit tot ceea ce am scris eu, am sa pun aceasta pe seama vitezei sau pe o scriere gresita a textului. Probabil ca dualitatea personajului al carui nickname vi l-ati ales, va face sa luati din contexte doar ceea ce va convine , interpretand prin prisma cunostintelor lacunare, vagi, avute in domeniul juridic si al limbii romane. Ca sa ma fac inteles, fara sa subliniez ceva, am sa redau mai jos ceea ce ati scris si se pare ca din graba nu ati mai realizat ca va apartine....
"Trebuie sa vedeti care sunt bunurile pe care defunctul le-a cedat contra intretinerii.
In functie de ce este prevazut in contractul de intretinere puteti vedea daca, pe langa ce a cedat ca sa fie intretinut, defunctului i-a mai ramas ceva care sa va ramana dvs. prin mostenire."

Pai cum sa ii ramana ceva prin mostenire , daca persoana nu este ruda cu defunctul, iar acesta are o sora? Deci, ati citit si interpretat gresit enuntul problemei, astfel ca rugamintea mea la dvs. este sa nu mai redati texte cu o interpretare deficitara si facuta cu rea-credinta, si sa nu imi atribuiti mie analizele eronate pe care le faceti dvs....
In ce priveste institutiile de drept la care faceti referire, iarasi suntei in eroare, intrucat am mentionat expres ca este vorba despre rezilierea contractului, inainte ca solicitantul sa precizeze ca vanzatorul a decedat si intrucat enuntul problemei supusa dezbaterii prevede existent unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere...Dvs ati fost singurul care ati mentionat despre cedarea de bunuri si contractul de intretinere, situatii juridice care intr-adevar reprezinta altceva....Probabil ca daca ati citi mai atent datele unei probleme, ati avea un mai mare success in rezolvarea lor, inclusiv in ce priveste explicatiile pe care le dati in cadrul acestor dezbateri....Festina lente....
:offtopic: Interventie moderator
@ polloctav


1. Nu ne dorim sa postati mesaje consecutive in aceeasi discutie; timp de 30 de minute de la publicare puteti folosi butonul Editeaza pentru a-l completa (sau corecta), nu postati cate un mesaj nou in acest interval daca ati uitat sa scrieti ceva.

2. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

3. In Forum este interzis comportamentul nepotrivit sau ofensator menit sa provoace ceilalti useri. O astfel de atitudine duce la stergerea mesajului si poate atrage avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporara / permanenta.
Comportamentul jignitor nu se justifica, prin urmare nu este tolerat.
Eu sunt Sora defunctului, singura lui ruda. Legat de apartament m-am lamurit, nu voi ataca acest contract pe motiv de .. intretinere neadegvata .

Stiu cu siguranta de restul proprietatilor ale parintilor. Casa batraneasca si pamantul dat in arenda, insa, actualul proprietar a inchis si telefonul si apartamentul si nu am nici un act momentan.

Cum as putea scoate duplicate dupa aceste acte de proprietate? .. sa pot initia succesiunea
Buna ziua....Intrucat situatia este destul de complexa, va sfatuiesc sa consultati un avocat.Acesta va putea pe baza datelor spuse de dvs. , sa va acorde consultant juridical de care aveti nevoie pentru rezolvarea situatiei correct si legal.

Alte discuții în legătură

Succesiune - parti mostenire: un frate bun si doi vitregi gabiraco gabiraco Buna ziua, Sora mea a decedat de curand. Singurele rude care mai sunt in viata, pentru mostenire, sunt eu(fratele ei) si 2 frati vitregi ( dupa ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Succesiune - noul cod civil Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. La deschiderea succesiunii au drept sotia defunctului, ascendentii (in aces caz tatal supravietuitor al defunctului) si descendentii, daca sunt. In ... (vezi toată discuția)