avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere / recuperare alte bunuri dupa deces

Buna ziua ,

Defunctul a facut in anul 2008 un ctr de vanz cumparare cu clauza de intretinere , in acel an avea varsta de 71 de ani si pe ctr este mentionata si o persoana de la primarie ce confirma consimtamantul defunctului.

Singura ruda de gradul I ramasa in viata este sora defunctului.Exista vreo solutie de anulare a acestui contract ?
Bunurile din apartament ii apartin persoanei de pe contractul de vanz/cumparare sau sunt ale mostenitorului?

Deoarece multi spun ca acest ctr nu este valabil deoarece nu este facuta succesiunea..

In urma succesiunii vom afla si restul de proprietati ale defunctului si daca au fost lasate cu contract vre-unei alte persoane?

Care ar fi pasii pentru mostenitor ( succesiune - certif deces / CI + Certif nastere mostenitor - ; recuperare alte bunuri in urma deciziei)





Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:46, 22 Iulie 2013
heavenz a scris:


Stiu cu siguranta de restul proprietatilor ale parintilor. Casa batraneasca



@ Heavenz, informatia pe acre ati aruncat-o printre randuri, ca propietatile erau ale parintilor dvs., poate schimba putin situatia.
Inainte sa moara fratele, ati dezbatut cu el succesiunea dupa parinti? Ceea ce a lasat fratele cu intretinere era proprietatea fratelui, sau a parintilor dvs.?
Intreb pentru ca daca era al parintilor dupa care nu ati dezbatut mostenirea, atunci este discutabil intr-adevar in ce masura e valabil contractul cu clauza de intretinere. (daca vorbim de mostenirea dupa perinti si nu de cea dupa frate, atunci poate fi adevarata afirmatia pe care ati auzit-o la altii, ca contractul cu clauza de intretinere nu este valabil fara succesiune; dar atenitie, fara succesiunea parintilor, daca bunul vandut cu intretinere a fost al parintilor)


Mergeti cu actele la avocat, intr-adevar situatia este mai complicata si este foarte probabil ca noi, pe forum, fara sa vedem actele, sa vorbim total pe langa subiect.
Si problema cea mai mare este nu ca actele sunt la alte persoane, ci ca nu ne puteti povesti pe forum toate detaliile care rezulta numai din citirea lor atenta. Copii dupa acte puteti obtine de la CF.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Succesiune - noul cod civil Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. La deschiderea succesiunii au drept sotia defunctului, ascendentii (in aces caz tatal supravietuitor al defunctului) si descendentii, daca sunt. In ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)