avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract de mandat pentru cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract de mandat pentru cenzor

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod repetat.
Presedintele asociatiei spune ca nu-l poate sanctiona decat daca greseste deliberat , dar cenzorul greseste din necunoastere a legile si superficialitatea verificarilor.
Comitetul asociatiei poate lua hotararea pe baza raportului de activitate sa-i rezilieze contractul de mandat al cenzorului in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:57, 14 Iulie 2013
Noi convocam membrii comitetului executiv in sedinta lunara cu cateva zile inainte de afisarea listelor de plata.
Avand in vedere ca listele le afisam, de exemplu, pe 18 iulie pentru luna iunie, in data de 15 iulie este sedinta comitetului. La aceasta sedinta se prezinta situatia incasarilor si platilor pe luna iunie, adica luna pentru care se intocmeste lista si se afiseaza pe 18 iulie. Membrii comitetului vad ce s-a incasat, afla de ce nu s-a incasat de la X sau Y care a promis, care e restantier.... Propun masuri de notificare, de chemare la mediere, de dare in judecata...
Apoi ne sfatuim daca repartizam sau nu anumite cheltuieli pe lista de plata aferenta lunii iunie, cheltuieli facute partial, cheltuieli in avans, cheltuieli mare ce pot fi esalonate, decidem asupra altor situatii de acest fel. Decidem asupra utilizarii fondurilor speciale, a repartizarii acestora, a unor compensari...
Se prezinta practic toate cheltuielile facute si care vor apare pe lista in zilele urmatoare si se decide asupra modalitatii de repartizare a lor, acolo unde este cazul, unde e ceva de discutat, unde avem mai multe optiuni...
Toate acestea se consemneaza in prcesul verbal ce se semneaza de membrii comitetului si presedinte. Adesea la aceste sedinte participa si cenzorul, care a facut deja verificarea platilor si incasarilor pe luna iunie si poate discuta cu membrii comitetului in cunostinta de cauza.
In in urmatoarele 2-3 zile se definitiveaza listele, iar in data de 18 iulie se verifica de cenzor (sume totale, corelatii pe orizontala si verticala, corespondente intre sumele repartizate si cheltuiala...). Le verifica apoi presedintele. In 1-2 ore listele verificate, se semneaza de administrator, cenzor si presedinte. Cu toate acestea uneori mai scapa cate o greseala ce, de regula este observata de administrator sau presedinte, in zilele urmatoare, atunci cand se inregistreaza sumele in fisele individuale, in registrele de fonduri, cand se factureaza sau se emite chitanta proprietarilor. Greseala se repara firesc si noi ne straduim sa nu mai gresim.
Proprietarii au ales comitetul executiv pentru ca sa administreaze, in numele lor si pentru ei, asociatia intre adunarile generale. Asta inteleg eu din prevedea "conform hotararii adunarii generale". Si mai inteleg ca procentul de penalizari hotarat in adunarea generala trebuie respectat de comitetul executiv, ca bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de adunarea generala trebuie respectat de comitetul executiv si multe alte asemenea hotarari luate in adunarea generala si pe care comitetul trebuie sa le respecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)