Buna ziua.
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o problema care devine din ce in ce mai serioasa. Prietenul meu este urmarit de vreo 2 ani si ceva de fosta concubina, cu care are si un copil. Il urmareste acasa, il asteapta in fata usii, il urmareste la locul de munca, sare la bataie, injura, scuipa,arunca cu pietre, ii zgarie masina, il suna nonstop si ii trimite sms prin care ne ameninta pe amandoi. De 1 an si jumatate a inceput sa se ia de mine, sare la bataie ma urmareste si ma ameninta ca ma umple de sange, sau chiar ca ma omoara pentru ca ea are un copil cu el si are tot dreptul. A inceput sa vina la mine acasa, sa se i-a de parintii mei sa arunce cu pietre in ei. Se invineteste singura, si se duce sa faca plangere ca a lovit-o el. Nu mai stiu ce sa fac, am facut plangere la politie impotriva ei, si tot nu s-a potolit, iar cand a venit la mine la poarta si am chemat politia, iar acestia tot mie vroiau sa-mi dea amenda.
Va rog frumos sa ma ajutati, sa-mi spuneti unde sa ma duc si ce pot sa fac.
Va multumesc.
Plangere penala... Si unde trebuie sa merg? La politie sau direct la parchet? Si mai am o intrebare. Prietenul meu are un serviciu unde lucreaza 12 ore pe zi se poate sa-mi dea mie procura sa pot umbla eu in locul lui? Sau cum putem proceda?
Doamna, sunt foarte multe lucruri pe care nu le intelegeti, apelati la un avocat specializat in penal.
E ciudat sa nu stiti macar de ce era sa va amendeze... se pune problema cat este teama dv. si cat este actiuena ei. Are multe documente la mana, hartii penale, contraventionale si in functie de ce sunt ele trebuie actionat. Nu prea avem cum sa determinam aici ce inseamna acele hartii.
Cand a spus ca a batut-o? Dv. atiu dat declaratii? Cine a dat?
Probabil ca ar trebui deschis un proces civil.
In penal nu prea are ce sa se intample.
Doar o hotarare judecatoreasca o va putea opri insa procesul nu este simplu...
Cred ca este o stare conflictuala care risca sa degenereze in fapte mult mai grave.
Cazul trebuie analizat sub toate aspectele si in principal as preciza urmatoarele:
- cum se achita tatal de obligatiile fata de copil ? este platitor , se implica in viata copillui si cum?
- are stabilite intalniri cu fiul sau sau nu?
- este vreo sentinta judecatoreasca privind drepturile parentale , stabilirea tutorelui pentru copil? daca nu urgent tatal sa se implice si sa clarifice situatia pe care si-a creat-o asta presupunand sa caute un avocat sa-l indrume.
- tatal isi asuma obligatiile de tata?
- mama copilului lucreaza? cu ce se ocupa? poate asigura cresterea si educarea copiluli? daca da e bine daca nu trebuie sesizata protectia copilului daca viata copilului nu este protejata si copilul este supus unui regim de viata necorespunzator;
- pentru a clarifica sub protectia legii toate aspectele precizate si nu numai, va recomand sa solicitati o mediere angajand un mediator cu experienta in domeniu , care va parcurge procedurile legale de solutionare pe cale amiabila a starii conflictuale , iar in caz ca nu se poate sa puteti continua prin chemarea in judecata si rezolvarea pe cale civila .