Buna ziua.
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o problema care devine din ce in ce mai serioasa. Prietenul meu este urmarit de vreo 2 ani si ceva de fosta concubina, cu care are si un copil. Il urmareste acasa, il asteapta in fata usii, il urmareste la locul de munca, sare la bataie, injura, scuipa,arunca cu pietre, ii zgarie masina, il suna nonstop si ii trimite sms prin care ne ameninta pe amandoi. De 1 an si jumatate a inceput sa se ia de mine, sare la bataie ma urmareste si ma ameninta ca ma umple de sange, sau chiar ca ma omoara pentru ca ea are un copil cu el si are tot dreptul. A inceput sa vina la mine acasa, sa se i-a de parintii mei sa arunce cu pietre in ei. Se invineteste singura, si se duce sa faca plangere ca a lovit-o el. Nu mai stiu ce sa fac, am facut plangere la politie impotriva ei, si tot nu s-a potolit, iar cand a venit la mine la poarta si am chemat politia, iar acestia tot mie vroiau sa-mi dea amenda.
Va rog frumos sa ma ajutati, sa-mi spuneti unde sa ma duc si ce pot sa fac.
Va multumesc.
Daca aveti certificat medico-legal si aveti si martori puteti face plangere la politie si chiar ar fi indicat.
Politia poate sa medieze cumva acest conflict insa este recomandabil sa aveti si avocat deoarece in caz contrar politia nu cred ca va da mare atentie la caz.
Plangerea penala ar constitui un inceput bun in ceea ce priveste protectia dvs.
Vedeti ca termenul de depunere a plangerii penale la politie este de 60 de zile.
In ceea ce priveste restul problemei, cu referire la el, situatia doar in civil se poate rezolva.