avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Emitere factura catre persoana particulara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Emitere factura catre persoana particulara

Buna ziua,

Am o microintreprindere platitoare de impozit pe venit. As dori sa intreb care sunt pasii pentru emiterea unei facturi catre o persoana particulara. Este neaparat necesara incheierea unui contract de prestari servicii cu acea persoana sau se poate emite factua fara acest contract?

Va multumesc
Monica F.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:10, 25 Iulie 2013
simonaoprica a scris:

Despre ce documentatii vorbiti?

de ex. eu intocmesc studii de mediu.....:)
Exceptii pentru neutilizarea casei de marcat vin si din forma de organizare,nu numai din obectul de activitate.
Dvs.soc.comerciala intocmiti studii de mediu pentru persoane fizice si eliberati chianta?
simonaoprica a scris:

Dvs.soc.comerciala intocmiti studii de mediu pentru persoane fizice si eliberati chianta?

Eu, societate comerciala, inchei contracte, inclusiv cu persoane fizice, pentru intocmirea diverselor studii de mediu si eliberez factura si chitanta...... ce altceva ar trebui sa fac?
Studiile de mediu se inscriu la exceptii?
simonaoprica a scris:

Studiile de mediu se inscriu la exceptii?

exceptii de la ce? scuze, dar nu m-am prins......
ma refeream doar la faptul ca nu am casa de marcat, inchei contracte cu PF si emit factura si chitanta....este ceva incorect?

Alte discuții în legătură

Intrebare cod1 cod1 buna, am un srl ,obiect de activitate prestari servicii ,va rog sa-mi spuneti pot sa fac factura la persoana fizica? multumesc (vezi toată discuția)
I.i.activitate constructii trebuie sa aiba si casa de marcat? spidii99 spidii99 Buna ziua.sunt posesorul unei intreprinderi individuale cu domeniul de activitate in domeniul constructii.Trebuie sa detin o casa de marcat pentru a pute emite ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)