avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Emitere factura catre persoana particulara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Emitere factura catre persoana particulara

Buna ziua,

Am o microintreprindere platitoare de impozit pe venit. As dori sa intreb care sunt pasii pentru emiterea unei facturi catre o persoana particulara. Este neaparat necesara incheierea unui contract de prestari servicii cu acea persoana sau se poate emite factua fara acest contract?

Va multumesc
Monica F.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:10, 25 Iulie 2013
Regula generala este sa se utilizeze casa de marcat la prestari servicii catre persoane fizice.Exista si anumite exceptii-depinde de domeniu de activitate-care dau dreptul neutilizarii casei de marcat.
Nu cunosc exact cum se deruleaza activitatea dvs.,de aceea am intrebat daca sunteti sigura ca se incadreaza la exceptii.
In opinia mea,nu va incadrati,dar repet nu stiu exact cum anume vindeti aceste studii-prest.serv.
Amenda pt.neutilizarea casei de marcat cred ca este 8000 lei.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
aveti dreptate, nici eu nu m-as incadra la exceptiile mentionate acolo......
am sa vb cu contabila sa vad poate stie mai multe ca mine sa ma lamureasca si pe mine ce si cum....
pana una alta, imi cer scuze daca am dezinformat pe cineva prin comentariile mele. revin cand voi avea informatii suplimentare.
Cred ca doamna contabil trebuia sa aiba un raspuns pana in acest moment.
simonaoprica a scris:

Cred ca doamna contabil trebuia sa aiba un raspuns pana in acest moment.

nu am sunat-o totusi la ora aceasta...:)
maine voi lua legatura cu ea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cod1 cod1 buna, am un srl ,obiect de activitate prestari servicii ,va rog sa-mi spuneti pot sa fac factura la persoana fizica? multumesc (vezi toată discuția)
I.i.activitate constructii trebuie sa aiba si casa de marcat? spidii99 spidii99 Buna ziua.sunt posesorul unei intreprinderi individuale cu domeniul de activitate in domeniul constructii.Trebuie sa detin o casa de marcat pentru a pute emite ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)