Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt cadru didactic la Bacau. CIM este suspendat din 1 sept. 2012 pana in 31 august 2013 din motive personale. Am plecat in Timisoara, iar in perioada 12 decembrie 2012-30 iunie 2013 am avut CIM cu timp partial (plata cu ora). Intre timp am ramas insarcinata, data nasterii urmand sa fie la jumatatea lunii ianuarie 2014. Stiu ca legea spune ca as beneficia de ICC doar daca am realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni. Desi CIM cu timp partial a fost pana in data de 30 iunie 2013, in luna iunie nu am avut ore la plata cu ora. In OUG 111/2010, art. 2, alin. (5), lit. (j) se mentioneaza: "se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe perioada determinata, asa cum este aceasta definita de legea 53/2003-Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare". In cursul acestei luni ar urma sa ma angajez pe perioada determinata cu un CIM cu timp partial.
In aceste conditii, pot beneficia de ICC? Sincer va spun ca nu stiu cum sa interpretez aceasta litera a articolului 2 din OUG 111/2010. Mi-ar fi de mare ajutor raspunsul dvs. Va multumesc mult. O zi placuta!
Buna ziua! Am luat legatura cu cei de la somaj si pensie si tocmai am aflat ca nu s-au depus declaratiile din partea angajatorului pentru luna mai. Astazi am fost la departamentul de resurse umane din cadrul universitatii in care lucrez sa intreb ce s-a intamplat. Mi s-a spus ca universitatea nu a avut fonduri pentru a plati salariile pentru luna mai, urmand sa depuna declaratiile catre somaj si pensie abia in luna august. Mi s-a spus ca declaratia va fi depusa fie pentru luna iulie, fie pentru luna august, in niciun caz pentru luna mai sau iunie. Stand si analizand situatia, ma intreb daca acest lucru este posibil dat fiind ca contractul de munca pe perioada determinata s-a incheiat pe 30 iunie. Legal, este corect sa apar cu declaratii catre somaj (etc.) pe luni in care nu figurez cu CIM? Daca nu, ce ar trebui sa fac? Multumesc mult pentru rabdarea si amabilitatea dvs. Cu stima si respect!
Ccc
edyflo
daca dintre cele 12 luni, o luna nu am carte de munca mai pot beneficia de ccc? mentionez ca am lucrat in invatamant si in luna respectiva (cand nu am avut ... (vezi toată discuția)