avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozit pentru vanzare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Impozit pentru vanzare imobil

Buna Ziua,am si eu o problema,am pierdut apartamentul la banca ,iar banca la vandut la licitatie,acuma dupa un an ne-a venit sa platim la finante 2000 de lei pentru vanzarea apartamentului,ce putem face daca stie cineva sa ma ajute,la finante ne-a spus ca asa este legea si ca persoana care a cumparat apartamentul nu poate sa il intabuleze pana nu platim si sa ii spunem persoanei respective sa il plateasca el.Este asa o lege daca banca iti ia apartamentul cu care ai girat un credit si il vinde acel impozit trebuie platit de noi?
Cel mai recent răspuns: CORINACARMEN , utilizator 11:40, 23 Iulie 2013
pai cumparatorul a dat in instanta si nu a rezolvat nimic ca a pierdut cu cei de la cartea funciara,si tot asa a zis si el ca pana nu e platit la finante nu se poate intabula,am sa il contactez pe executor sa vad ce este de facut,si pentru moment am sa depun o contestatie ca am dreptul in termen de 30 zile ca sa am timp sa vad ce pot sa rezolv,si banca a vandut apartamentul la jumatate de pret fata de cat lau evaluat si acuma tot eu sa mai platesc,sper sa pot rezolva ceva,ati mai avut asa cazuri?daca stiti cum au rezolvat puteti sa imi spuneti si mie.Multumesc
Conform prevederilor Codului Fiscal vanzatorul este cel care datoreaza impozit. Nu are nicio relevanta faptul ca s-a vandut prin executare silita.
Nu aveti nimic de facut, trebuie sa platiti impozitul. Este in culpa dvs faptul ca a fost executat silit imobilul, de aceea trebuie sa platiti si impozitul pe transferul de proprietate.
Nu cunosc vreun caz in care sa fi platiti banca impozitul sau executorul cand a distribuit sumele.
Vanzatorul plateste impozitul si chiar si in cazul unei executari sislite, dvs sunteti acela.
Oricum, faptul ca n-a reusit sa isi intabuleze cumparatorul casa, ar trebui sa nu fie grija dvs.
Pai trebuia sa dea ANAF in judecata si dupa aia OCPI, dar poate ca nu a avut avocat si nu a stiut ce sa faca.
Daca au ce sa mai execute platiti. Daca nu ... parca era ceva cu caii de la bicicleta. Atentie pot pune poprire inclusiv pe salariu. Cata magarie, sa te lase in fundul gol si sa te puna sa mai si platesti pentru asta! Halal legi.

Alte discuții în legătură

Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)
Respingere intabulare ocpi dtztz dtztz Buna ziua. Am luat un apartament executat silit si am primit Act de adjudecare. Acesta prevede conform [b]art. 516, pct. 8 Cod Pr. Civila[/b], Actul de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde in lipsa proprietarului un imobil executat silit? alertbrain alertbrain Doresc sa cumpar la licitatie un apartament al unui vecin plecat din tara de 4-5 ani . Ap a fost executat silit.Executorul a trimis rand pe rand tot felul ... (vezi toată discuția)