Am primit azi "somatie de plata",scrisa pe coala a4 , deoarece datorez asociatiei 1.900ron la intretinere. Am sa platesc suma, chiar daca acum sant cam stramtorat ca mai toata lumea,dar as dorii sa profit de situatia creata daca tot m-au infuriat ca pt.o asa suma mica sa faca tambalaul asta.
Toata iarna la un ap.3 cam. am platit intrtinerea 900-1000ron/luna. Am motive sa cred ca am fost pacalit mai multi ani la rand dar de 3luni de cand sau strans sumele restante am fost taxat corect. Intrebarile mele sunt:
1. Tre sa ma sperie aceasta somatie?
2. Care sant pasii pe care ei trebuie sa-i urmeze pt.a recupera sumele restante de la mine?
3. Exista o suma minima pt.care ma pot da in judecata?
4. Ce tre sa fac pt.a verifica daca sumele platite de iarna trecuta sant corecte sau daca am fost inselat?
5. Daca ajung in instanta voi avea posibilitatea de a plati esalonat datoriile sau o sa fiu nevoit sa platesc sum integral?
Sper ca nu v-am suparat cu prea multe intrebari dar aici tot timpul am gasit rapuns la problemele ivite in timp. Va multumesc.
Dece? Din comoditate si pt.ca tot timpul asteptam ca altii sa ia initiativa. Am genul de vecini care vorbesc pe la colt dar nu fac nimic. Oricum am inteles ce e de facut si va multumesc frumos. De platit trebuie platita intretirea chiar daca am sau nu,iar in acelasi timp voi plati o expertiza contabila la primarie ,care sper sa nu coste f.mult.
Este de preferat sa evitati pasii urmatori pe care i-ar putea face cei ce conduc asociatia dumneavoastra: instituirea privilegiului imobiliar, chemarea la mediator, actionarea in judecata. De ce? Toate acestea costa si asociatia va cheltui din banii celorlati proprietari, iar in final dumneavoastra suportati aceste sume, pe langa cele care sunt acum afisate pe lista de plata, cote, penalizari, cheltuieli de judecata....
In urma acestei notificari, mergeti acum la asociatie si discutati cu presedintele. Daca nu puteti plati intreaga suma, incheiati un contract de esalonare a debitelor si achitati treptat, pe langa cotele lunare si debitele actuale.
La Primarie puteti solicita o verificare mai ales daca aveti suspiciuni asupra unor cheltuieli sau nereguli in gestionarea banilor incasati de la proprietari. Primaria nu va cere bani pentru aceasta verificare dar nici nu prea are timp sa faca verificari decat in anumite cazuri, cand proprietarii insista, aduc dovezi evidente...
Poate mai usor si mai firesc ar fi sa discutati cu presedintele, cu administratorul, cu ceilalti membri ai comitetului si cu cenzorul. Sa participati la sedintele de comitet, sa participati la adunarile generale, sa veniti cu propuneri si solutii pentru o mai buna administrare... Asa fiind aproape de cei din conducerea asociatiei sau chiar ales de vecinii dumneavoastra intr-o functie, o sa contribuiti efectiv la gestionarea corecta a fondurilor asociatiei.
Citatie tribunal
virginia1
am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)