avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Sotul meu a facut un contract de credit on-line in anul 2008 de la cetelem de 20000 ron din 2008 si pina in anul 2012 am platit luna de luna rata de 400 ron . In anul 2012 am ramas amindoi fara servici si am ajuns in imposibilitatea achitarii ratelor.In anul 2013 in iunie am reusit amindoi sa ne angajam iar astazi am primit o somatie de plata de la biroul unui executor judecatoresc care il informeaza ca in termen de 1 zi sa achite aproape suma initiala care a primit-o .Deci noi timp de 4 ani nu stiu ce am platit? Ce as putea sa mai fac acum?
Cel mai recent răspuns: andrusca16 , utilizator 18:07, 20 Iulie 2013
Pot executa silit apartamentul chiar daca acesta are ipoteca de rang 1 si 2 la banca
Da, pot executa orice bun pe care il aveti in proprietate, indiferent de garanttiile reala constituite asupra acestui bun. Doar ca prima data isi vor acoperi creantele bancile unde aveti ipoteca si abia apoi cei negarantati.
Dar nu poate sa ii puna poprire pe salar.
Am sunat la biroul executorului judecatoresc si mi-au recomadat sa fac o cerere cu un angajament de plata pe care o vor trimite mai departe la Cetelem.
andrusca16 a scris:

Pot executa silit apartamentul chiar daca acesta are ipoteca de rang 1 si 2 la banca


Aveti grija sa nu pierdeti termenul de contestatie la executare. Va recomand sa cereti defalcat situatia creditului, modalitatea in care au fost calculate penalitatile, dobanzile, si din ce rezulta suma ramasa de achitat. Puteti invoca si eventuale clauze abuzive.

Aveti grija, daca se incepe executare asupra apartamentului sa nu declare scadent anticipat creditul si banca la care aveti ipoteca.

Alte discuții în legătură

Repercursiuni executare silita Andreea_1985_ Andreea_1985_ Buna ziua. In urma unui contract de leasing, am ramas cu o datorie (de care nu am stiut decat dupa pronuntarea executarii silite de catre instanta). Pentru ... (vezi toată discuția)
executare silita credit ifn ecaterina33 ecaterina33 buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a ... (vezi toată discuția)
Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)