avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata conform art. 6 OUG 111/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata conform art. 6 OUG 111/2010

Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu.

Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu anumita zi (1 August) si incepand cu aceeiasi zi il suspend din nou pentru concediu fara plata mentionat (asa este si solicitarea dansei).

A doua problema, va rog: in Revisal, ce temei legal sa aleg pentru aceasta a doua suspendare din optiunile prezente acolo?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:34, 12 Martie 2014
Buna ziua

As avea o intrebare in continuarea discutiei de mai sus.
Dupa scurgerea a 11 luni de CIC, pe cand trebuia sa se intoarca la serviciu, angajata noastra a solicitat concediu fara plata conform art.6 din OUG 111/2010.
Acum efectuaza acest concediu fara plata.

Intrebarea mea este: cand este obligata sa se intoarca la serviciu? Cand implineste copilul 2 ani (urmatoarea zi) sau cu 1 luna inainte, tinand cont ca tatal nu doreste sa opteze pentru cea de-a 12 luna de CIC, desi indeplineste conditiile?

Multumesc!
CFP se va termina la data implinirii varstei de 2 ani de catre copil.
Deci, in aceasta situatie art. 11 al OUG 124/2011, nu se mai aplica in nici un fel?
Art.11 se refera la CCC si nu la CFP.
Da insa cum angajata nu a venit la serviciu in anul in care a expirat CCC ci a mai solicitat inca un an, luna aceea pe care trebuia sa si-o ia tatal, ce se intampla cu ea? Nu s-a luat in anul in care a expirat CCC, dupa cum ziceam ci la momentul in care se implineau cele 11 luni si angajata trebuia sa se intoarca la birou (nu stiu daca tatal intentiona sau nu sa foloseasca luna respectiva), a facut cerere pentru CFP.

Nu inteleg unde a disparut luna respectiva...
Celelate angajate, care nu au solicitat si CFP au stat cu 1 luna in minusn. Angajata in cauza sta 1 an acasa + luna ramasa de anul trecut.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru tata in al doilea an ConcediuCopil ConcediuCopil Buna seara, Am optat pentru Concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. Sotul meu va intra si el in ultima luna in concediu de crestere copil conform ... (vezi toată discuția)
Tatal nu doreste sa beneficieze de 1 luna cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua Am o salariata aflata in concediu crestere copil 1 an. Sotul acesteia nu doreste sa beneficieze de luna de concediu crestere copil (indeplineste ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil suspendare cim in revisal andreasch andreasch Imi puteti spune va rog cum inregistrati suspendarea CIM-ului in revisal pentru concediu de crestere a copilului. Daca o angajata solicitia concediu de ... (vezi toată discuția)