avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata conform art. 6 OUG 111/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata conform art. 6 OUG 111/2010

Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu.

Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu anumita zi (1 August) si incepand cu aceeiasi zi il suspend din nou pentru concediu fara plata mentionat (asa este si solicitarea dansei).

A doua problema, va rog: in Revisal, ce temei legal sa aleg pentru aceasta a doua suspendare din optiunile prezente acolo?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:34, 12 Martie 2014
Nu s-a acordat corect CFP-ul conf art 6 alin 1 OUG 111/2010.
Conf art 6 alin 1 OUG 111/2010 după împlinirea de către copil a vârstei de un an, cu excepţia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fără plată pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.
Daca insa copilul a implinit un an la data acordarii CFP-ului, atunci s-a respectat legea, intrucat se diminueaza cu o luna doar CCC, nu si CFP-ul.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
Florin Cioca a scris:

Nu s-a acordat corect CFP-ul conf art 6 alin 1 OUG 111/2010.
Conf art 6 alin 1 OUG 111/2010 după împlinirea de către copil a vârstei de un an, cu excepţia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fără plată pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.
Daca insa copilul a implinit un an la data acordarii CFP-ului, atunci s-a respectat legea, intrucat se diminueaza cu o luna doar CCC, nu si CFP-ul.

Am revenit la problema. Va multumesc pentru raspuns. Ma bucur ca ati inteles problema mea cu exactitate si mi-ati raspuns la obiect.

Aveti dreptate, copilul nu implinise un an, angajata a facut cererea si a primit dreptul la concediu fara plata inainte cu 1 luna ca al sau copil sa implineasca 1 an.
Ce trebuia insa sa fac daca la momentul la care trebuia sa vina la serviciu inapoi (cu 1 luna inainte de a implini un an copillul) a solictat acest concediu? Chiar nu imi dau seama, trebuia sa vina o luna la serviciu si apoi sa faca cererea sau sa ii fi acordat 1 luna fara plata si apoi CFP conform OUG 111....

Mai important insa ce trebuie sa fac acum? Trebuie sa modific ceva retroactiv?
Sau las asa cum este si ii permit sa vina cand implineste copilul 2 ani si nu mai fac altceva...?

Multumesc!
Poate beneficia de CFP si in luna respectiva insa in baza Codului muncii, nu a OUG 111/2010. Acea luna nu va constitui stagiu de cotizare asimilat. Eventual se poate modifica cererea de solicitare a CFP-ului, fiind solicitat in baza art 54 CM pentru luna respectiva.
Multumesc! Voi incerca sa fac asa!

Sa modific si in Revisal acum temeiul pentru luna respectiva, nu? Sper sa pot...
Nu aveti ce modifica in Revisal. In ambele cazuri se inscrie art 54 CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru tata in al doilea an ConcediuCopil ConcediuCopil Buna seara, Am optat pentru Concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. Sotul meu va intra si el in ultima luna in concediu de crestere copil conform ... (vezi toată discuția)
Tatal nu doreste sa beneficieze de 1 luna cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua Am o salariata aflata in concediu crestere copil 1 an. Sotul acesteia nu doreste sa beneficieze de luna de concediu crestere copil (indeplineste ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil suspendare cim in revisal andreasch andreasch Imi puteti spune va rog cum inregistrati suspendarea CIM-ului in revisal pentru concediu de crestere a copilului. Daca o angajata solicitia concediu de ... (vezi toată discuția)