avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta

Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa casatorie ca sa pot pleca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:37, 27 Iulie 2013
Teoretic ofiterul de stare civila este obligat conform legii sa va taie cartea de identitate in coltul unde este inscrisa valabilitatea. Dvs. puteti sa va faceti un pasaport pana la casatorie, in regim de urgenta, astfel sa puteti calatori.Daca este necesar sa faceti procura si daca nu va face procura pe baza pasaportului solicitati de la ambasada sau consulat un titlu de calatorie, pe baza caruia puteti face imputernicirea.
Am fost astazi la serviciul buletine si cum nimeni nu mi-a dat un raspuns concret m-am intreptat spre serviciul pasapoarte. Acolo am primit urmatorul raspuns: dupa casatoria civila trebuie sa merg la serviciul buletine si sa fac cererea pentru obtinerea cartii de identitate provizorii iar dupa obtinerea acesteia la serviciul pasapoarte unde imi vor putea face pasaport temporar. Sper sa ma pot incadra in timp cu obtinerea acelei carti de identitate provizorii, pentru ca pasaportul mi-l pot elibera in aceasi zi. Va multumesc oricum pentru toate raspunsurile!
Foarte buna solutia Justitiarului.

Puteti face procura cu pasaportul temporar dar daca veniti la anul as zice ca nu are rost cheltuiala - e 60 de euro. Daca nu va schimbati cartea de identitate in 15 zile de la casatorie riscati doar o amenda intre 40 si 80 de lei, nu sunt alte consecinte.
Eu m-am casatorit anul trecut in strainatate dar nici pana acum nu mi-am schimbat numele,deoarece nu imi pot lua concediu mai mult de 2 saptamani.
Pana la urma trebuie sa imi schimb numele este obligatoriu?
Multumesc!
Buna,

Trebuie sa te duci maine dupa starea civila (din pacate) (ideal in jur de 10-11 dimineata) cu act de proprietate domiciliului unde vrei sa-ti fie adresa, proprietar in carne si oase si buletinul acestuia, rezervarea biletelor pentru plecare din tara, certificat nastere original si copie, certificat casatorie original si copie buletinul vechi si carte de alegator daca ai , timbre fiscale de 5 lei( se iau doar de la posta), si 7 lei cash (vor fi platiti direct acolo) la sectia directiei generale de politie pentru buletine ( nu stiu exact titulatura) insa este pe partea cu mitropolia a claditii de la unirii in care este hotelul horoscop. Mergi de la hotel pe langa cladire spre mitropolie si la ultima usa intri. acolo la parter depui actele iti face poza si a doua zi ridici (buletinul) cartea de identitate. eu am depus actele luni si azi (marti ) le-am ridicat. Daca numele proprietarului apartamentului unde vei avea domiciliul este schimbat in contract de casa fata de actualul sau nume are nevoie de acte doveditoare ( certificat casatorie, decizie divort, etc) original si copie.

Xerox gasesti tot pe partea de la hotel horoscop spre locatia politie e o usa de obicei inchisa dar nu incuiata pe care scrie ceva cu printing.... e un centru de copiere.

Sper sa te ajute.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Elena Petre-Calistru, Contabil

Alte discuții în legătură

Domiciliul sotilor pe cartea de identitate TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)