avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta

Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa casatorie ca sa pot pleca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:37, 27 Iulie 2013
Cartea de identitate provizorie se elibereaza numai daca nu dispuneti de toate actele in vederea obtinerii cartii de identitate ori daca sunteti CRDS.
alina27. La casatorie ati avut ocazia sa optati pentru ce nume doriti sa purtati. Din moment ce ati optat pentru a va schimba numele inseamna ca aveti obligatia legala ca in 15 zile de la casatorie sa va schimbati actul de identitte si implicit numele la care ati renuntat de buna voie si nesilita de nimeni sa devina amintire din copilarie. Desigur aveti posibilitatea sa reveniti la numele dvs. de fata prin schimbarea numelui pe cale administrativa.:D
buna,

Din experienta iti spun ca initial trebuie sa faci transcriere de certificat de casatorie care poata sa dureze pana la 90 zile. eu l-am ridicat dupa vreo 45 zile. deci trebuie sa faci un drum sa-ti transcri certificatul ( nu trebuie sa lasi acolo decat original certificat de casatorie din strainatate ) asa ca poti calatorii in continuare. apoi dupa ( cel mai devreme 2 luni) sa te intorci sa ridici certificatul si sa depui actele pentru buletin (am aratat mai sus ca se poate ridica de pe o zi pe alta daca ai motivatia plecarii din tara - respectiv rezervarea biletelor platite) . pentru pasaport poti sa depui actele si sa lasi imputernicire sa ti-l ridice altcineva si sa ti-l trimita prin curier ( e mai sigur) - astfel il poti lua pe cel cu termen de valabilitate 5 ani si nu trebuie sa-ti faci altul anul urmator cum ar fi in cazul celui temporar cu durata de doar un an.

Sper sa te ajute.
Si eu am avut aceeasi situatie. Sotia a ramas fara cartea de identitate sambata (colt taiat), iar luni am plecat in vacanta folosind pasaportul. Si-a facut noua carte de identitate la intoarcere.

Nu aveti si pasaport ?
Buna ziua,

Faceti copie legalizata dupa buletin, inainte de a merge la starea civila! Copia legalizata poate tine loc de original!
Apoi procedati asa cum v-a scris colegul meu Ares_3.

Casa de piatra!

@Peruschi
Pentru ce sa faca o copie legalizata?

Alte discuții în legătură

Domiciliul sotilor pe cartea de identitate TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)