avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare angajat

Buna ziua, am un angajat care trebuie sa il detasez la alta firma.Intrebarea mea este cum va aparea acesta pe statul de plata si pontajul meu?cu 0 zile lucratoare?sau va aparea la rubrica CFP?9ca este tot un fel de suspendare,nu?
Conf Ordin MFP 3512/2008 statul de salarii serveşte ca document pentru calculul drepturilor băneşti cuvenite salariaţilor, precum şi al contribuţiilor şi al altor sume datorate si ca document justificativ de înregistrare în contabilitate. Se întocmeşte într-un exemplar sau în două exemplare, după caz, lunar, pe secţii, ateliere, servicii etc., pe baza documentelor de evidenţă a timpului lucrat efectiv.....
Conf art 49 alin 2 CM suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
Conf art 119 angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat.

In concluzie, pe pontaj si pe statul de salarii apar doar persoanele care presteaza munca in cadrul societatii, cei care muncesc efectiv si care trebuie remunerati. Intrucat prin suspendarea CIM se suspenda prestarea muncii si plata drepturilor salariale pe acea perioada, aceste persoane nu vor fi incluse in pontaj si nici pe statul de salarii.
Deci,nu am inteles nimic.L-am detasat la alta firma...(in revisal am dat detasare...perioada de 6 luni...atat) trebuie sa apara in statul de plata cu salariu o lei la mine si in pontaj cu zero zile lucrate.asa e bine?Dar la ce rubrica il incadrez (CFP, CA NU AM RUBRICA IN SAGA CU DETASARE)?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Arion Ramona, utilizator
Daca in Revisal l-ati detasat, atunci intrati si la "suspendare" si il suspendati conf art 52 alin 1 lit d CM.
In prealabil intocmiti si o decizie de suspendare a CIM pentru detasare, conf art 52 alin 1 lit d CM.
Dupa ce ati efectuat aceste operatiuni nu va mai trebui sa pontati salariatul si nici sa treceti pe statul de salarii.
In REVISAL daca s- a operat detasarea unui salariat va aparea ca c.i.m. este suspendat prin detasare.
Supendarea c.i.m. nu este obligatorie pe durata detasarii. Codul Muncii reglementeaza acest lucru printr-o norma dispozitiva si nu una imperativa.
Nu e obligatorie dar e necesara. Am postat in mesajele anterioare necesitatea suspendarii. Ramane la latitudinea userului sa decida necesitatea suspendarii CIM pentru detasare in cazul lui.

Alte discuții în legătură

Detasare strainatate ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Imi puteti spune daca angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a suspendarii CIM pe durata detasarii unui salariat intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)
In revisal detasarea se inregistreaza si in suspendare? ContSters15310 ContSters15310 Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul \"[b]Contracte[/b]\" in sectiunea \"[b]Detasare[/b]\". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea ... (vezi toată discuția)