avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare angajat

Buna ziua, am un angajat care trebuie sa il detasez la alta firma.Intrebarea mea este cum va aparea acesta pe statul de plata si pontajul meu?cu 0 zile lucratoare?sau va aparea la rubrica CFP?9ca este tot un fel de suspendare,nu?
Daca nu este obligatorie ,eu unul nu-i vad necesitatea acesteia.
Userul a intrebat daca apare sau nu in statele de plata.

Daca salariul este platit de societatea unde este detasat, atunci acesta va figura pe statele de plata ale acesteia.
La angajatorul de la care este detasat poate aparea sau nu pe statele de plata. Daca exista posibilitatea sa apara , in dreptul lui va fi mentionat detasat la S.C..
Noi avem un astfel de program de salarizare, care da posibilitate ca cei care sunt detasati sa apara pe statul de plata la angajatorul de la care sunt detasati.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
popctin30, utilizator
popctin30 a scris:

daca nu e suspendat CIM atunci va apare in statele de plata si in pontaj. Insa nu are rubrica in aplicatia contabila pentru persoanele detasate. Daca este suspendat CIM atunci nu va mai trebui inscris in statul de salarii si in pontaj.
Nu intele de ce mizati pe faptul suspendarii . Cumva s-a modificat Codul Muncii in sensul obligativitatii suspendarii c.i.m. in cazul detasarii ?

Cumva este obligat angajatorul sa-l suspende ?
@ poctin30

Nu s-a modificat in niciun sens Codul Muncii . Reiterez ideea ca , prevederile Codului Muncii cu privire la suspendarea c.i.m. pe durata detasarii sunt facultative si nu obligatorii.

popctin30 a scris:

.....
Noi avem un astfel de program de salarizare, care da posibilitate ca cei care sunt detasati sa apara pe statul de plata la angajatorul de la care sunt detasati.

Userul a mentionat ca el nu are aceasta posibilitate. Aplicatia lui contabila nu ii permite sa evidentieze pe statul de salarii o persoana detasata. Solutia este suspendarea CIM. In acest fel nu va mai trebui sa inscrie salariatul respectiv in statul de salarii.
Daca ii puteti sugera userului o alta solutie pentru rezolvarea problemei, postati-o pe forum. E bine de stiut in cazul in care vor apare astfel de situatii in viitor.

Alte discuții în legătură

Detasare strainatate ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Imi puteti spune daca angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a suspendarii CIM pe durata detasarii unui salariat intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Salariat detasat marianconta marianconta Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia unui salariat detasat, si anume; 1) firma A detaseaza un salariat la firma B; 2) firma A raporteaza in ... (vezi toată discuția)
In revisal detasarea se inregistreaza si in suspendare? ContSters15310 ContSters15310 Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul \"[b]Contracte[/b]\" in sectiunea \"[b]Detasare[/b]\". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea ... (vezi toată discuția)