avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto fara victime....alcool la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire

buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina condusa de sotul meu este imatriculata in spania....au chemat politia...sotul meu a fot dus la recoltare de probe... marti se intalnesc la politie amandoua partile...sotul meu a declarat si este de acord sa plateasca reparatia masinii.....doar ca acuma proprietarul masinii lovite ne cere o alta masina in schimb pana i se repara masina sau suma de 3000 de euro pentru a nu face plangere inpotriva sotului...nu stiu daca este un temei legal sa ceara asa ceva.... oricum suma aceasta nu o avem.....dar eu am o masina proprietatea mea..... dar cum sa o dau cuiva ???? poate gresesc.... nici nu stiu ce sa fac.....ma gandesc daca dupa ce se repara masina eu nu mai imi recuperez masina.....sau o distruge.... nu stiu daca poate sa aiba pretentia la o alta masina....
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 13:59, 29 Iulie 2013
Pagubitul nu are de ce sa se judece cu asiguratorul din moment ce reparatia va fi achitata de cate vinovat.
Doar in cazul in care sotul nu plateste asiguratorului prejudiciul cauzat prin plata unei daune ca urmare a faptului ca era sub influenta bauturilor alcoolice cand a produs accidentul, atunci asiguratorul se poate indrepta impotriva sotului printr-o actiune in justitie.

Nu trebuie sa ii oferiti nicio masina la schimb si nicio suma de bani, doar daca nu aveti ce sa faceti cu banii.

Totusi este recomandabil ca toata procedura sa se desfasoare prin asigurator pentru a nu exista pretentii viitoare ale celui pagubit.

Asiguratorul il va despagubi pe cel pagubit iar sotul dvs. impreuna cu asiguratorul vor trebui sa incheie o intelegere prin care sa achite dauna respectiva, astfel este eliminat din "ecuatie" smecherul care vrea masina la schimb.
I s-a intocmit dosar penal din moment ce a fost la recoltare de probe biologice.
buna ziua....revin....da intradevar sotului meu i se intocmeste dosar penal....masina cu care circula este pe numele varului lui la fel si asigurarea...deci cel mai probabil cum am si spus sotul meu se obliga sa'i repare masina...in primul rand ne'a cerut suma de 4000 de euro... apoi 3000 de euro ...apoi sa'i cumparam o alta masina ...apoi sa'i dam o alta masina in schimb pana i se repata masina. masina lovita este avariata la roata ce era virata maxim spre strada si din soc a lovit un gard si este avariat spoilerul din spate....el pretinde ca in acest caz este dauna totala.... iar serviceul auto unde doreste sa fie reparat masina este inchis pana in 5 august.....noi l'am rugat sa gasim alt service pentru ca pana se deschide cel inchis masina ar putea fi reparata...piesele cumparate pe facura pe numele sotului la fel si manopera.... sau sa ne dea in scris ca nu doreste efectuarea reparatiei numai in acel loc....si atunci asteptam pentru ca el doreste acest lucru
Stimata Doamna, ii puneti in brate asigurarea varului si ii spuneti la revedere. Anuntati asiguratorul si asta este toata procedura. Unde isi repara masina este treaba lui care o discuta cu asiguratorul.
Asiguratorul il va despagubi iar apoi acesta va solicita sotului dvs. restituirea daunei deoarece era sub influenta bauturilor alcoolice.
Nu va apucati sa ii reparati dvs. masina cu facturi si toate cele. Veti avea mari surprize daca veti proceda in acest mod. poate avea pretentii exagerate pe care nu le veti putea indeplini.
Din acest motiv exista asigurarile obligatorii.
chiar daca masina este imatriculata in spania si asigurarea este facuta tot acolo?

Alte discuții în legătură

Neintelegere accident usor Catalin.George Catalin.George Buna ziua! M-am intalnit cu o situatie mai delicata. In urma cu cateva zile am avut un accident, o persoana m-a lovit din spate. Nu ne-am inteles, nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Am lovit o masina care era deja avariata, cum procedez sa nu platesc toata dauna? cristi_tnt cristi_tnt Buna ziua, Va cer sfatul in urmatorul caz,cu mentiunea ca desi vorbesc la \"persoana I\" este de fapt altcineva implicat. Intr-o dimineata iesind de la ... (vezi toată discuția)
Daune rca vaspa vaspa Buna ziua, Am trei intrebari: 1) Sumele solicitate in euro de la asigurator ca despagubire (daune materiale si daune morale) se achita de catre acesta tot in ... (vezi toată discuția)