Buna ziua. Am si eu o intrebare anul acesta am teriminat masterul la jumatatea lui iulie mai exact. si problema este ca am ramas cu el neterminat profesorul respingadu-mi lucrarea...si trebuie sa-mi sustin iara lucrarea de disertatie in februarie...intrebarea mea este mai pot primi pensie pana atunci? se considera ca sunt inca in continuare de studii? tind sa precizez ca nu am implinit inca 25 de ani...
si inca o intrebare am terminat la jumatatea lui iulie am primit pensia la jumatatea lunii iulie..as mai putea sa mai primesc inca o luna? Merci!
Eu cred ca trebuie sa primiti inclusiv august, anul scolar legal inceope la 1 septembrie si se finalizeaza la 31 august, indiferent care sunt perioadele de cursuri si examene.
Sigur, mai sunt si alte interpretari, de exemplu vezi de cand curgea termenul pentru dosarul de somaj...
Pana in februarie in niciun caz, caci nu mergeti la cursuri cat e ziua de lunga si sunteti astfel in incapacitate de munca.
Am inteles ca nu aveti 25 de ani, dar azi daca nu ati avut macar un job la 20-21 de ani, aveti deja un handicap pe piata muncii. Pentru dv., nu asteptati cei 26 de ani conform legii, veti fi considerat un tanar batran si fara experienta.
multumesc de raspuns ! de anul asta...peste 2 luni va trebui sa ma angajez si eu...sa vedem acuma unde...
[pt a raspunde, nu folositi functia "citeaza", multumesc]