avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimitere in somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimitere in somaj dupa CCC

Buna ziua.
Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani.
Azi am fost la interviul programat cu domnul director. Mi s-a comunicat urmatorul lucru: Postul de dactilograf nu mai este de actualitate deoarece toate serviciile si compartimentele functionale din unitate detin calculatoare si fiecare isi face singur lucrarile. Deci postul meu se desfiinteaza. Pot intra in somaj cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii?
Ar trebui sa imi reiau activitatea in data de 12.08.2013. De cand pot intra in somaj?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 22:58, 1 August 2013
si eu am fost data in somaj dupa CCC, la fel mi s-a spus ca postul se desfiinteaza, dar dupa 2 saptamani de la intrarea mea in somaj a reangajat persoana care mi-a tinut locul timp de 2 ani. intereseazate daca intradevar postul se desfiinteaza sau sunt alte motive
in ziua de azi trebuie sa te gandesti bine vrei serviciu sau copil.
eu cred ca ar trebui data o lege prin care angajatorii sa fie obligati sa ne primeasca la serviciu, multe mamici raman somere dupa CCC, cred ca 10% daca sunt primite pe aceleasi posturi
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
marya24, utilizator
ioana71 a scris:

.... Mi-a spus ca nu ma poate da in somaj atata timp cat nu sunt angajata. ...


Desfiintarea postului nu este totuna cu incetarea c.i.m.

In cazul dvs, pana acum, a fost vorba de desfiintarea postului si nu de incetarea c.i.m.

Daca se sutine ca nu mai sunteti angajata atunci solicitati in scris angajatorului , potrivit art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011 si art.34 alin.5 C.mun., eliberarea urmatoarelor documente :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

In acz de refuz , sesizati ITM-ul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)
Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)