Buna ziua.
Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani.
Azi am fost la interviul programat cu domnul director. Mi s-a comunicat urmatorul lucru: Postul de dactilograf nu mai este de actualitate deoarece toate serviciile si compartimentele functionale din unitate detin calculatoare si fiecare isi face singur lucrarile. Deci postul meu se desfiinteaza. Pot intra in somaj cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii?
Ar trebui sa imi reiau activitatea in data de 12.08.2013. De cand pot intra in somaj?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc pentru raspuns.
Pe domnul director l-a deranjat foarte mult decizia mea de a intra in somaj avand in vedere ca dansul mi-a desfiintat postul. In cazul in care nu doreste sa ma trimita in somaj, conform legii, stiu ca este ciudat ce va voi intreba: Pot sa imi iau concediu medical?
De la resurse umane mi s-a comunicat ca nu ma poate da in somaj atata timp cat mi s-a oferit un loc de munca in unitate pentru ca in lege nu se specifica ce loc de munca echivalent trebuie sa mi se ofere. Eu inteleg ca un loc de munca tot la birou. Am inteles gresit?