avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire de la primarie- cheltuieli de executare desi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire de la primarie- cheltuieli de executare desi am castigat contestatia

acum 3 ani mi s-a intocmit un proces verbal pentru a plati amende de 120 ron, inregistrat cu nr 1 din 15.06.2010 etc. Atunci am formulat o plangere care mi-a fost admisa definiv si irevocabil. Anul acesta m-am trezit cu o poprire de 20 ron emisa de primarie cu meniunea cheltuieli de executare. Consider nefondata poprirea pentru ca eu am castigat procesul si in cazul acesta ma gandesc ca eu nu trebuie sa le platesc cheltuieli de executare.
Va rog sa ma lamuriti in acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:17, 26 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Functionarul de la ANAF era obligat sa inceteze executarea deindata si sa anuleze toate actele de executare, de indata ce ii dovedeti contestarea pv-ului de contraventie.
ANAF-ul stie cand sunt contestate. De aceea sunt rare acest tip de erori.
Nu am zis ca solutia dvs nu este cea mai simpla. Am precizat doar ca nu sunt datorate cheltuieli de executare, conform legii.
~ Conținut șters la cerere ~
Cheltuielile de executare sunt datorate de catre debitor. Daca este desfiintat procesul-verbal de contraventie, nu avem debitor si nu avem creanta de recuperat. Cheltuielile cad in sarcina organului de executare care s-a grabit sa faca cheltuieli mai inainte de a trece termenul de 15 zile, in care pv-ul poate fi contestat.
Organul constatator este obligat sa trimita PV-ul mai departe si este obligat sa anunte organul de executare cu privire la plangerea contraventionala depusa de contravenient.
Poate sa fie vinovat ca nu a transmis in timp util informatia referitoare la contestatie, nu de altceva.

Un print cu pagina de pe portal in care este mentionat dosarul trebuie sa fie suficienta pentru organul de executare. Cum executarea silita opereaza de drept,si cum statul, prin organul de constatare, este parte in litigiul privind plangerea, nu se pune problema ca eu, contravenient sa fiu obligat sa demonstrez ceva organului de executare. El il anunt, ii dau numar de dosar, de acolo inainte e treaba lui.

Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un pv si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii adina23 adina23 In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, ... (vezi toată discuția)
Amenda tulburare liniste publica glcgsm glcgsm Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea problema, in speranta unei reactii rapide din partea specialistilor de pe acest forum. In vederea unei ... (vezi toată discuția)