avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate pentru afectiunea : schizofrenie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate pentru afectiunea : schizofrenie

Un tanar in varsta de 35 de ani sufera de schizofrenie, fiind incadrat in gradul accentuat de handicap, fara a avea o zi lucrata sau contributii la asigurari sociale.

In baza art. 68 si art 74 din legea pensiilor tanarul a mers la comisia de expertiza si a solicitat pensionarea, insa solicitarea i-a fost respinsa, de catre medicul expert al asigurarilor sociale, pe motiv ca nu are o zi lucrata, spunandu-i-se ca trebuia sa fi lucrat inainte.

Ce poate sa faca acest tanar pentru a beneficia de pensie de invaliditate conform art 68 si 74 din legea pensiilor?

Cel mai recent răspuns: BGYO , utilizator 17:09, 5 Iunie 2020

Carp Mircea a scris:

[ link extern ]

Si in baza acestui contract de asigurare pot sa imi fac pensia, ca am întrebat-o pe doamna de la casa de pensii si nu avea habar despre ce vorbesc? Mulțumesc ca va-ti luat timp sa imi răspundeți
Contractul este valabil doar pentru completarea stagiului complet/minim de cotizare in vederea deschiderii drepturilor la pensie de limita de varsta..
Nu este valabil pentru stagiul de cotizare necesar deschiderii drepturilor la pensie:
-Anticipata
-Anticipata partiala
-Invaliditate
Asta vroiam sa știu, mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate dobrogeanu dobrogeanu am o intrebare daca sunteti amabil.am 34 de ani si de la 25 m-am imbolnavit de schizofrenie.de la 19 la 24 de ani am terminat facultatea toti anii dar fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de invaliditate larysamat76 larysamat76 Sora mea s-a imbolnavit in anul doi de facultate,(schizofrenie), avea 19 ani, acum are 43. Dupa modificarea din luna aprilie 2013 a legii pensiilor privind ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - diagnostic schizofrenie maman_popescu maman_popescu care sunt noile prevederi pentru pensionarea de boala a unei persoane care are diagnostic de schizofrenie, absolvent studii superioare ? (vezi toată discuția)