avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

La unele grile tre sa ai codul in fata ca te apuca nebuneala X-(

X si Y au sustras autoturismul tatalui lor pt a se deplasa la munte, conducandu-l pe rand

a) X si Y sunt coautori

b) impacarea partilor inlatura rasp pen

c) in sarcina lui X si Y se poate retine un concurs de infractiuni

c?

a? :)
saandyf a scris:

mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Daca tutorele sustrage bunuri apartinand minorului:

a) AP se pune in miscare din oficiu

c) se va retine furt calificat

a,b
Intrebare:in conditiile noului cod, tutorele nu poate fi considerat membru de familie avand in vedere defintia de la art.177 lit. c ? ? Fiindca este o persoana care are realatiii cu minorul asemanatoare acelora dintre parinti si copii si convietuieste cu minorul.

barem ab...cred ca asta este explicatia...ca are relatii ca cele dintre parinti si copii

eu cred ca e alta explicatia. Nu e la plangere prealabila ci din oficiu pentru ca nu e furtul savarsit de minor in paguba tutorelui ci invers, de tutore in paguba minorului. Parerea mea.

Ne refeream la de ce e posibila impacarea var b...ca e e limpede

tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

In cazul in care X se prezinta ca functionar la primarie si sub acest pretext patrunde in dom partii vatamate de unde sustrage bunuri dupa care o loveste pentru a-si asigura scaparea:

a) X nu poate fi condamnat pt viol de dom

b) x nu poate fi condamnat pt concurs de infr

c) X nu poate fi condamnat pt talharie calificata

a, b

ab clar. Daca nu i ab ma impusc.
saandyf a scris:

tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

X si Y au sustras autoturismul tatalui lor pt a se deplasa la munte, conducandu-l pe rand

a) X si Y sunt coautori

c?

a? :)

mi-a placut asta cu ma impusc :))
aici eu nu cred ca pot fi coautori. coautor poti sa fi doar daca pot conduce amandoi masina in acelasi timp. gen are doua seturi de pedale, cate un volan pt fiecare. e ca la viol.
tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

a) X si Y sunt coautori

c?

autorul zice a...eu cred ca e ab...e furt de folosinta si relatia este de parinte copil...m-am ametit de-a dreptul ..

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)