avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

saandyf a scris:

Se respinge cererea de redeschidere a procesului penal:
a)cand aceasta este introdusa de catre descendentii condamnatului
b)daca o alta cerere de redeschidere a procesului penal formulata de catre partea responsabila civilmente a fost respinsa
c)cand condamnatul a fost extradat in lipsa unui tratat bilateral de extradare.

a
tr formulata doar de condamnat

469(4) Dacă instanţa constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 466, dispune prin sentinţă respingerea cererii de redeschidere a procesului penal.

ART. 466
Redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate
(1) Persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa.
(2) Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa. Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care şi-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceştia s-au prezentat oricând în cursul procesului, şi nici persoana care, după comunicarea, potrivit legii, a sentinţei de condamnare, nu a declarat apel, a renunţat la declararea lui ori şi-a retras apelul.
(3) Pentru persoana condamnată definitiv judecată în lipsă faţă de care un stat străin a dispus extrădarea sau predarea în baza mandatului european de arestare, termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data la care, după aducerea în ţară, i-a fost comunicată hotărârea de condamnare.
(4) Procesul penal nu poate fi redeschis în cazul în care persoana condamnată a solicitat să fie judecată în lipsă.
(5) Dispoziţiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător persoanei faţă de care s-a pronunţat o hotărâre de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei

eu zic ca doar a poate sa fie ....
nu conteaza ca o alta cerere facuta de o pers fara calit a fost respinsa...dc in prezent cere condamnatul.....
cristian, iti dau dreptate. Ii dau foc lui solomonX-(
tedddybear a scris:

imi explica cineva art 1653 alin 2 lit c? civil

,,Cele trei cazuri sunt situaţii speciale în care se pot afla categoriile de persoane menţionate de lege şi care justifică un interes legitim pentru a cumpăra. Astfel, în primul caz, aceste persoane au un drept anterior privitor la proprietatea sau transmiterea mortis causa a unui bun sau unei universalităţi de bunuri, în al doilea caz, au o creanţă anterioară dreptului litigios care poate fi satisfăcută prin achiziţia dreptului litigios, iar în al treilea caz, proprietarul bunului asupra căruia se exercită dreptul litigios achiziţionează dreptul litigios pentru a-şi apăra drepturile sale anterioare. Situaţiile premisă sunt de strictă interpretare şi se dovedesc prin orice mijloc de probă.,,

Baias

cand marii oameni ai justitiei romane(1653 al1) au si calitatea de proprietari ai bunurilor ....
asta probabil e un ex....or mai fi si altele.......

saandyf a scris:

inainte nu imi explici te rog art din cod?
tedddybear a scris:

saandyf a scris:

inainte nu imi explici te rog art din cod?

ce articol?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)