avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

tedddybear a scris:

saandyf a scris:

cristian, iti dau dreptate. Ii dau foc lui solomonX-(

inainte nu imi explici te rog art din cod?

ce articol?

am scris mai sus 1653 alin 2 lit c
cererea de redeschidere a procesului penal se poate face prin mandatar cu procura speciala, nu?
tedddybear a scris:

saandyf a scris:

tedddybear a scris:

saandyf a scris:

cristian, iti dau dreptate. Ii dau foc lui solomonX-(

inainte nu imi explici te rog art din cod?

ce articol?

am scris mai sus 1653 alin 2 lit c

aa. Pai ti a dat cristian explicatia din Baias...
cristian i a scris:

tedddybear a scris:

imi explica cineva art 1653 alin 2 lit c? civil

,,Cele trei cazuri sunt situaţii speciale în care se pot afla categoriile de persoane menţionate de lege şi care justifică un interes legitim pentru a cumpăra. Astfel, în primul caz, aceste persoane au un drept anterior privitor la proprietatea sau transmiterea mortis causa a unui bun sau unei universalităţi de bunuri, în al doilea caz, au o creanţă anterioară dreptului litigios care poate fi satisfăcută prin achiziţia dreptului litigios, iar în al treilea caz, proprietarul bunului asupra căruia se exercită dreptul litigios achiziţionează dreptul litigios pentru a-şi apăra drepturile sale anterioare. Situaţiile premisă sunt de strictă interpretare şi se dovedesc prin orice mijloc de probă.,,

Baias

cand marii oameni ai justitiei romane(1653 al1) au si calitatea de proprietari ai bunurilor ....
asta probabil e un ex....or mai fi si altele.......

multumesc!
nu am vazut ca mi-ai trimis explicatia

saandyf a scris:

cererea de redeschidere a procesului penal se poate face prin mandatar cu procura speciala, nu?

ART. 467
Cererea de redeschidere a procesului penal
(1) Cererea de redeschidere a procesului penal poate fi formulată de către persoana judecată în lipsă şi se adresează instanţei care a judecat cauza în lipsă, fie în primă instanţă, fie în apel.
(2) Când persoana judecată în lipsă este privată de libertate, cererea poate fi depusă la administraţia locului de deţinere, care o va trimite de îndată instanţei competente.
(3) Cererea se formulează în scris şi trebuie motivată cu privire la îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 466.
(4) Cererea poate fi însoţită de copii de pe înscrisurile de care persoana judecată în lipsă înţelege a se folosi în proces, certificate pentru conformitate cu originalul. Când înscrisurile sunt redactate într-o limbă străină, ele vor fi însoţite de traducere.
(5) În cazul în care cererea nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (3) şi (4), instanţa pune în vedere celui ce a formulat cererea să o completeze până la primul termen de judecată sau, după caz, într-un termen scurt, stabilit de instanţă.

dc se putea prin mandatar se preciza expres in art de mai sus.....eu zic ca nu merge....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)