avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

nu pot sa explic....nici el in carte nu transeaza problema
rau e ca a plimbat grila asta in toate editiile si nu a oferit o explicatie........:(

probabil a mers pe ideea de titlu cu care s-au dat banii si apoi i-a insusit. Dar pe de alta parte eu ma gandesc si la insusirea de la delapidare.

ART. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

,,fapta persoanei angajate printr-un contract de prestari servicii de a-si insusii banii primiti de la angajator pt achizitionarea unor marfuri constituie infr de ,,

nu e ok delapidare....in speta noi avem ,,fapta persoanei,,ori sb activ la delap e functionarul public...
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in cazul infr de abuz in serviciu

a.actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealab a pers vatamate numai in cazul in care sb activ este un functionar
b.aciunea pen se pune in miscare din oficiu
c.impacarea inlatura raspunderea penala

b

barem b
Pot constitui ob mat al infr de delapidare

a banii sau val care sunt in concret administr de inculpat chiar daca nu fac parte din patrimoniul soc administr
b bunurile care nu fac parte din cele administr de inculpat
c banii primiti de angajat de la achizitionarea unor marfuri
Poate fi sub activ al infr de delapidare

a proprietarul bunurilor insusite in anumite situatii
b pers care are cal de gestionar de fapt
c gestionarul care ia niste bunuri din gestiune cu acordul conducatorului unitatii
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

cristian i a scris:

nu pot sa explic....nici el in carte nu transeaza problema
rau e ca a plimbat grila asta in toate editiile si nu a oferit o explicatie........:(

probabil a mers pe ideea de titlu cu care s-au dat banii si apoi i-a insusit. Dar pe de alta parte eu ma gandesc si la insusirea de la delapidare.

ART. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

,,fapta persoanei angajate printr-un contract de prestari servicii de a-si insusii banii primiti de la angajator pt achizitionarea unor marfuri constituie infr de ,,

nu e ok delapidare....in speta noi avem ,,fapta persoanei,,ori sb activ la delap e functionarul public...

Cristi uita-te si la art. 308

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)