- avem ped de 9 luni - amanata
- sav infr din culpa - sub supraveghere
In termenele amandurora sav infr de furt - 1 an - cu intentie - determina revocarea primelor 2 si avem pluralitate intermediara - ca nu indeplineste cond recidivei - se aplica regimul pluralitatii intermediare (reg de la concurs) intre cea de 6 luni si cea de 1 an (pt ca ped de 9 luni nu reprezinta o condamnare asta se contopeste cu rezultanta in urma revocarii)....avem 1 an si 2 luni
- fiind revocata si cea de 9 luni pentru infr cu intentie se contopeste cu 1 an si 2 luni conform art 88 si-ti rezulta 1 an si 2 luni plus 1/3 din 9
- cum s-ar zice o iei de la sfarsit la inceput.
-daca ai fi avut doar pe cea de furt (1 an) in temenul de incercare al pedepsei amanate ( 9 luni) ...atunci le contopeai conform art 88
si daca aveam la cea dea a doua cu supraveghere 1 an si 2 luni faceam recidiva intre ultimele 2 si concurs cu prima. sau cum? sau nu se poate retine decat o pluralitate?
Daca sunt indeplinite si la primul termen (cea cu suprav) si la cel de-al doilea termen (cea cu intentie) conditiile de la recidiva ...se aplica intai recidiva si apoi concursul cu prima
salutare !
pentru candidatii din Cj, am niste materiale pentru pregatire, doctrina, grile, jurisprudenta, nu stiu ce mai e actual , probabil doar cele legate de civil, daca va intereseaza trimiteti mesaj privat.
stiu ca vin tarziu cu oferta, dar acum mi-am amintit ca e concurs, se discuta la serviciu despre concurenta, am auzit ca e strans...
oricum, eu va doresc succes, nu va pierdeti in amanunte la examen, de regula intrebarile sunt clare, iar in capcane se poate cadea doar din nesiguranta, am patit-o si eu, si m-a costat puncte.
volumul e urias, poate parea coplesitor, mai tarziu veti avea sedinte de 50-60 de dosare, saptamanal, care trebuie citite, intelese, motivate, si atunci e presiune, dar nu e presiunea concursului, informatiile sunt in dosar, iar acum informatia necesara trebuie sa fie in cap
si , foarte important, mergeti odihniti la examen, eu am exeprimentat si cititul pana in ultima clipa, nu face minuni, in schimb, in anul cand am luat examenul , am dormit bine in noaptea dinainte, pe drum spre sala am savurat o cafea, si asteptam cu nerabdare sa vad intrebarile, iar cand am iesit, stiam ca e 75-77 , aveam siguranta acelor raspunsuri (au fost 76).
succes tuturor , si un dram de noroc !!! ( sau un car de noroc ?!!)
si daca aveam la cea dea a doua cu supraveghere 1 an si 2 luni faceam recidiva intre ultimele 2 si concurs cu prima. sau cum? sau nu se poate retine decat o pluralitate?
Daca sunt indeplinite si la primul termen (cea cu suprav) si la cel de-al doilea termen (cea cu intentie) conditiile de la recidiva ...se aplica intai recidiva si apoi concursul cu prima
mersi mirei. m-a lamurit IH in privat. am facut o varza si am uitat de la ce am plecat.
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)