avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii cheltuieli bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii cheltuieli bloc

dupa cat timp se prescrie o datorie la bloc.Administratorul blocului si presedintele au adunat semnaturi de la cativa proprietari si in numele asociatie a cerut regularizare a cheltuielilor pe perioada mai 2008 si iunie 2011 prin tribunal o expertiza contabila din care reiese ca fiecare proprietar avem de platim restante plus penalizari pe aceea perioada,unii cateva sute de lei bune.repet sunt cu cheltuielile la zi pe lista de restantieri lunara in dreptul numelui meu este cifra 0 lei,nu am fost instintat de nimeni pana acum din 2008 incoace ca sunt restantier.Doamna adminstr. a fost data afara in 2008 de catre presedinte iar in instanta a castigat reangajarea ,dar prese dintele de atunci nu reangajato .nu a vrut sa lucreze cu acel presedinte atunci a prostit un locatar sa se puna el presedinte si a cerut in instanta debarcarea presedintelui vechi binenteles ca a pierdut si in functie a ramas vechiul presedinte.acesta ia desfacut din nou contractul de munca pentru ca a fost urmarita penal in cateva dosare.,dupa ce presedintele pus de ea a angajato.si asa sa ajuns intr-o situatie in care blocul s-a impartit in doua.cativa plateau la ea cativa plateau la presedinte.cei care plateau la ea plateau mai mult ca cei care plateam la presedinte legal ales si repus in functie de 2 ori de instanta. Acuma prin aceasta regularizare vrea ca cei ce am platit la presedinte sa platim diferenta de cheltuieli plus penalitati pentru ca noi am platit mai putin ca ceilalti care au platit la ea in aceea perioada.dar dupa regularizarea asta de fapt cei ce au plati la ea au si ei acuma de platit ceva restante .intrebarea mea este ce putem face in acest caz mai ales ca nu am fost instintati de restantele astea din 2008 pana acum iar administratoare nici nu afisa cheltuielile in aceea perioada ci presedintele ales le afisa pe ale lui cenzurate de u.l.a.l.Administratorul de atunci este acum in prezent din nou la bloc angajat dar cu un alt presedinte si acum probabil vrea sa se razbune Ce putem face in acest caz mai ales ca a spus ca aceste restante le baga in etape in cheltuieli.putem contesta in instante acste restante,va rog dati-ne cateva sfaturi in aceasta problema.
poate cineva sa-mi spuna ,se poate dupa atatia ani , sa-ti spuna presedintele ca printr-o expertiza contabila ai restante la bloc si penalizari'repet sunt cu cheltuielile la zi,nu am fost instiitat de nimeni niciodata ca asi fii avut vreo restananta,desi am platit si lucruri care nu trebuiau sa fie in cheltuieli intrebarea mea este ce pot sa fac acum?numai in instanta se poate ataca aceasta expertiza? se poate baga aceasta datorie in rate egale in cheltuieli asa cum vrea presedintele lucru cu care eu nu sunt de acord,nu recunosc aceste datorii,mai ales ca am platit intotdeauna cheltuielile,este legal asa ceva?
Se pare ca ati platit la o persoana care nu era oficial in exercitarea atributiei de casier.
Poate presedintele la care ati achitat o intretinere calculata de el a fost corect si a platit facturile, poate nu. Cum stiti daca ce ati platit dv. la el a si fost achitat la furnizor ca parte dintr-o factura....sau cum?
E foarte incurcata treaba.
Ar trebui sa-l intrebati pe cel la care ati facut platile lunare ce a facut cu banii dv.
Trebuie musai sa clarificati unde sunt banii pe care o parte dintre proprietari i-a platit neoficial altei persoane decat casierului.
KOSOVO123 a scris:
se poate dupa atatia ani , sa-ti spuna presedintele ca printr-o expertiza contabila ai restante la bloc si penalizari.

In urma unei expertize, asa cum spuneti ca s-a facut, este firesc sa apara adevarul la suprafata. Din cate spuneti eu inteleg ca la dumneavoastra au fost lupte in ultimii ani intre cei care voiau sa conduca si sa administreze asociatia.
In aceasta lupta cel caruia i-ati achitat dumneavoastra a afisat mereu sume mai mici decat solicita si afisa celalalt la acre plateau alti vecini ai dumneavoastra.
Acum s-a facut o expertiza si s-a constatat ca trebuia sa platiti mai mult, ca aveti restante si vi se calculeaza penalizari la acestea. Este normal, ca in urma unei expertize sa rezulte alte sume de plata, sume corect stabilite de aceasta data, fara lupte intre conduceri.

dar in aceea perioada ,nu aveam administrator in functie era suspendata conform unui articol din codul muncii,era urmarita penal in mai multe dosare,si conform legii presedintele poate incasa cheltuielile,dar cativa locatari au platit si la administratoare ,repet ea nici macar nu le afisa cheltuielile ci mergea la usa locatarului si le incasa ,binenteles la cine le dadea ei.DACA PRESEDINTELE NU A PLATIT ANUMITE FACTURI DE CE SUNT EU DE VINA,DE CE NU -L TRAGE PE EL LA RASPUNDERE.INTREBAREA MEA ESTE CE POT FACE IN ACEST CAZ? Eu sunt si acuma cu facturile la zi ,de ce din 2008 pana in prezent nu am fost instiintat,ca am restante ?nu se prescrie acestea ,sau trebuie sa ma duc in judecata?
Nu "se prescrie" pentru ca sunt sume stabilite in urma unei expertize. Dar puteti comanda si plati o noua expertiza.
Chiar si in asociatiile conduse si administrate corect, legal, cu intelegere si fara convulvii, se poate ca la o expertiza sa se gaseasca unele diferente de plata. Cu atat mai benefica este expertiza facuta in sitiuatia cand au fost acele neintelegeri in asociatia dumneavoastra. Sigur ca aveti posibilitatea sa actionati in judecata pe oricine considerati dumneavoastra ca ar fi vinovat si sa solicitati instantei o noua expertiza pentru stabilirea corecta a cotelor, restantelor, penalizarilor...

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila bloc KOSOVO123 KOSOVO123 buna ziua ,am si eu o problema cu expertiza contabila ,la noi la bloc,din 2008 pina in 2011 cheltuielile sau platit in doua parti o parte de locatari a platit ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)