Georgy19 a scris:
frizz_star a scris:
Dar la civilv/ procesual cv ce autori a'ti ales ? cat de semnificative sunt schimbarile din ncc ?!
La civil: Boroi (institutii de dr civil + Drepturi reale)
Contracte (Liviu Stanciulescu)
Obligatii (cartea de la Nomina Lex - am si tratatul lui Liviu Pop, probabil o sa mai completez pe ici pe colo, dar parerea mea e ca doar din tratat sa inveti pierzi o gramada de timp din cauza a foarte multe detalii, explicatii, referiri la vechea doctrina, doctrina europeana etc)
Succesiuni - Romeo Popescu&Francisc Deak
+NCC
Procedura civila: eu mi-am luat manualul de fise al Andreei Ciurea (o sa apara si cel al Gabrielei Raducan) + cartea dlor Viorel Ciobanu si Traian Briciu + NCPC
Penal si Procedura Penala...inca nu mi-am cumparat nicio carte dupa noile coduri. Sunt in dilema dupa ce s-ar merita mai mult sa invatam... dupa fisele dlui Udroiu sau dupa noile carti de sinteze, tot ale lui (numai ca la procedura penala e doar partea generala). In ideea de a nu ne scapa ceva la grilele ce urmeaza sa fie date la examen... Am vazut ca urmeaza sa apara o noua carte de drept penal: [ link extern ] ?
Fisele dlui Udroiu sunt foarte bune pentru grila , au format recapitulativ , insa au si unele scapari , gen institutia apelului care nu este prezentata in fise. Parerea mea ca tot Udroiu ramane prima optiune , acum ca sunt fisele sau sinteze , probabil ca in functie de timpul ramas si capacitatea de asimilare a informatiilor.